Gazi Üniversitesi sürdürülebilirlik derecelendirmelerinde ön sıralarda yer aldı

Gazi Üniversitesi tarihi bir başarıya daha imza attı. Ankara’daki üniversite uluslararası yapılan bir listede ön sıralardan kendisine yer buldu.

Gazi Üniversitesi sürdürülebilirlik derecelendirmelerinde ön sıralarda yer aldı

Türkiye kadar dünyanın da önemli üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi, derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından “Sürdürülebilirlik” kapsamında gerçekleştirilen IMPACT 2024 sıralamalarında “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” ve “Erişilebilir ve Temiz Enerji” hedeflerinde dünyanın en iyi 300 üniversitesi arasına girdi.

Bu sıralama ile Gazi Üniversitesi, uluslararası başarılarını bir yenisini daha eklemiş oldu.

Times Higher Education’ın “Sürdürülebilirlik” kapsamındaki IMPACT 2024 sıralamalarında belirli alanlardaki hedeflerde dünyanın en iyi 300 üniversitesi arasına giren Gazi Üniversitesi, 2023 ve 2024 yılındaki “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” ve “Erişilebilir ve Temiz Enerji” hedeflerinde sırasıyla 73,3 ve 60,3 puanlarını alarak başarılarını güçlendirdi.

Gazi Üniversitesi sürdürülebilirlik derecelendirmelerinde ön sıralarda yer aldı

AMAÇLAR İÇİN ORTAKLIK HEDEFİNDE DE BAŞARI

Tüm bu başarılara ek olarak Gazi Üniversitesi Times Higher Education’ın Sürdürülebilirlik kapsamında IMPACT 2024’ün Amaçlar için Ortaklık hedefinde ise dünyanın en iyi 1000 üniversitesi arasına girdi. Buna göre küresel sistemleri tanımlayan SDG desteği ve eğitimlerinde %60’ı geçerek yeni bir başarıya daha imza attı.

Gazi Üniversitesi Times Higher Education’daki sıralamalarda imza attığı başarılarını, sosyal medya hesapları üzerinden özel diyagram ve grafiklerle birlikte duyurarak herkesle paylaştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER