Ev sahibi olmak isteyenlere son fırsat treni! O ilçelerde oturanlara piyango vurdu

Ülkemizde rekor fiyat artışı kaydeden konut fiyatları kredi faizlerinin de yükselmesi ile alım gücünü etkilemeye başladı. Kira ödemek isteyemeyenler ev sahibi olabilmek için uygun fiyatlı bir alternatif ararken ilan portalinde iki ilçede ilan yayımlandı.

Ev sahibi olmak isteyenlere son fırsat treni! O ilçelerde oturanlara piyango vurdu

Türkiye, konut fiyat artışının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Ülkemizde konut fiyatlarının en çok arttığı iller arasında da Ankara zirvede yer alırken vatandaşın alternatif arayışı da devam ediyor. Kira fiyatlarının hayli artmasıyla birlikte ev sahibi ve kiracılar arasında da çeşitli anlaşmazlıklar yaşanırken artık kira ödemek istemeyenler kendi evlerini alabilmek için araştırmalarını sürdürüyor.

Fiyat artışları enflasyonun da yükselmesine neden olurken bunun önüne geçmek üzere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Hazine ve Maliye Bakanlığı çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Enflasyonla etkin mücadele devam ederken TCMB'nin aldığı faiz artışı kararı banka kredi faizlerini etkiledi. Konut kredilerinde faizlerin yükselmesi ve kredi musluklarının kısılması nedeniyle birikimleri ile ev sahibi olmak isteyenler de uygun fiyatlı ilanları radarına aldı. Böylesi bir dönemde uygun fiyatlı satışlar Basın İlan Portali (BİK) üzerinden yapılırken Ankara'da iki ilçede nispeten uygun fiyatlı konut satışı ilanları dikkati çekti.

BİK ÜZERİNDEN ANKARA'DA KONUT SATIŞI YAPILACAK

Alternatif satışlara yönelen vatandaşlar kamunun taşınmaz ilanlarını araştırmaya devam ediyor. Basın İlan Kurumu (BİK) ilan portali üzerinden taşınmazlar için ilanlar yayımlanırken ''İlan.gov.tr'' adresi üzerinden Ankara'da icradan konut satışı yapılacağı bildirildi. Söz konusu sitede yer alan bilgilere göre Ankara'da Altındağ ve Mamak ilçelerinde konut satışı yapılacak. Basın İlan Kurumu ilan portali sitesinde yer alan bilgilere göre Ankara Gayrimenkul Satış İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından konut satışı yapacağı kaydedildi.

Altındağ ilçesindeki konut satışına ilişkin yapılan açıklamada;

''Bir borçtan dolayı cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup, mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlanabilir. Ankara İli, Altındağ İlçesi, Beşikkaya Mahallesi, 20852 Ada, 1 Parsel, Zemin Kat, 3 Nolu Bağımsız Bölüm Mesken Nitelikli Taşınmaz SATILACAKTIR. Dış cephesi klasik sıva üzeri dış cephe boyalıdır. Ana giriş kapısı camekanlı Alüminyum doğramadır. Binanın açık otoparkı bulunmaktadır. Taşınmazın yer aldığı bina 2012 yılında inşaatına başlanmış olup, bina 11 yaşındadır.'' denildi.

screenshot-2.jpg

Mamak ilçesindeki konut satışına ilişkin yapılan açıklamada;

''Bir borçtan dolayı cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup, mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlanabilir. Ankara İli, Mamak İlçesi, AŞIK VEYSEL-İMAR Mahallesi, 6651 Ada, 8 Parsel, 2.Kat, 7 Numaralı Bağımsız Bölüm GAYRİMENKULLERİN HÂLİHAZIR DURUMU VE ÖZELLİKLERİ: Ana taşınmaz; bölgenin ana arterlerinden Tıp Fakültesi Cadde üzerinde olup, binada açık otopark alanı bulunmaktadır. Bina cepheleri mantolama üzeri boyalıdır. Binada 10 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Bina girişinde zemin mozaik beton döşeli, duvarlar boyalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

screenshot-3.jpg

ANKARA ALTINDAĞ'DA KONUT SATIŞI

Ankara'nın Altındağ ilçesi Beşikkaya Mahallesi'nde konut satışı yapılacak. 65 metrekare net, 80 metrekare brüt kullanım alanına sahiptir.

screenshot-4-002.jpg

712 bin liradan satılacak olan 2+1 konut, açık artırma usulü ile satılacak. Birinci açık artırmada verilecek tekliflerin 5 Ekim 2023 tarihinde saat 14:50'de başlayıp 12 Ekim 2023 tarihinde saat 14:50'de sona ereceği duyuruldu.

screenshot-5-002.jpg

ANKARA MAMAK'TA KONUT SATIŞI

Ankara'nın Mamak ilçesi Aşık Veysel-imar Mahallesi'nde konut satışı yapılacak. 80 metrekare net, 103 metrekare brüt kullanım alanına sahiptir.

screenshot-7.jpg

1 milyon 185 bin liradan satılacak olan 3+1 konut, açık artırma usulü ile satılacak. Birinci açık artırmada verilecek tekliflerin 19 Ekim 2023 tarihinde saat 11.30'da başlayıp 26 Ekim 2023 tarihinde saat 11.'da sona ereceği bildirildi.

screenshot-6.jpg

Haberankara.com

SONRAKİ HABER