Etiyopya ve Somali bir kez daha Ankara'da görüşme yaptı

Türkiye Afrika kıtasında etkin bir güç olarak diplomatik etkisini sürdürmeye devam ediyor. Askeri anlamda da Somali ve Libya gibi yerlerde varlığı bulunan ülkemiz kıtanın önemli bir sorununun çözümüne ev sahipliği yapıyor.

Etiyopya ve Somali bir kez daha Ankara'da görüşme yaptı

Somali ve komşusu Etiyopya bir süredir bir kriz içinde bulunuyor. Etiyopya'nın Somali'deki ayrılıkçı bölge ile bir anlaşma imzalaması ve Somali'yi es geçmesi sorunu zirve yaptırmıştı. Her iki devlet aralarındaki sorunun giderilmesi için Ankara'da bir araya gelme konusunda mutabık kalmıştı. Taraflar geçtiğimiz haftalarda yaptıkları ilk görüşmenin ardından bir kez daha Ankara'da bir araya geldi.

GÖRÜŞME UMUT VERİCİ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Dışişleri Bakanları düzeyinde yapılan görüşmede Türkiye'yi temsilen Bakan Hakan Fidan yer aldı. Tarafların yaptığı görüşme sonrasında açıklama yapan Bakan Fidan ikinci tur görüşmelerinin daha verimli olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Atılacak somut adımların ayrıntılarına ve teknik boyutlarına odaklanma imkanı bulduk. Taraflar arasında bazı temel ilkeler ve spesifik unsurlar üzerinde önemli yakınlaşma sağlandı" ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ TUR İÇİN TARİH VERİLDİ

Bakan Fidan Ankara Süreci olarak adlandırılan bu görüşmelerin devam edeceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Etiyopya ve Somali 17 Eylül'de bir kez daha Ankara'da görüşecek.

Krizin derinleşmemesi Türkiye için büyük önem taşıyor. Somali'nin krizlerle boğuşmasını istemeyen Ankara tarafların irtibatta kalmasına değer veriyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER