Etimesgut'ta trafik kazasında hayatını kaybeden 2 gencin aileleri suçluların cezalandırılmasını istedi

Şubat ayında Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yaşanan kazada kaldırımda yürüyen 2 genç hayatını kaybetmiş, kazanın sorumlusu ise olaydan 2 gün sonrasında Kırıkkale'de yakalanmıştı.

Etimesgut'ta trafik kazasında hayatını kaybeden 2 gencin aileleri suçluların cezalandırılmasını istedi

25 Şubat gecesi Etimesgut'ta yaşanan kazada iki genç kaldırımda yürürken bir araç kendilerine gelip çarpmış, söz konusu kazanın ardından 2 genç olay yerinde hayatını kaybetmişti.

ACILI AİLELERDEN SUÇLULARIN CEZALANDIRILMASI TALEBİ

Genç yaşta sevdiklerini kaybetmenin acısını yaşayan aileler, söz konusu kazanın bir cinayet olduğunu ve kazayı yapan şahsın alkollü bir şekilde araç kullandığını iddia ettiler. Kazayı yapan şahsın süratli bir şekilde aracı sürdüğünü ve çok fazla kural ihlali yapması sonucu bu kazanın yaşandığını öne süren aileler şahsın bir an önce cezalandırılmasını talep ettiler.

Etimesgut'ta trafik kazasında hayatını kaybeden 2 gencin aileleri suçluların cezalandırılmasını istedi

Söz konusu kazanın ardından olay yerinden kaçan ve 2 gün sonra Kırıkkale'de yakalanan şahsın tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verilmiş, araç içinde bulunan 3 kişinin ise serbest bırakılmasına karar verilmişti. Hayatını kaybeden gençlerden Umut Can’ın babası İbrahim Can “Adına kaza diyorlar ama bu kaza değil, cinayet. Oğlumu ezip geçtiler. Adaletin de bizleri ezip geçmeyeceğini biliyoruz ve güveniyoruz. Gereken en büyük cezanın verilmesini istiyoruz” diyerek adaletten beklentisini dile getirirdi.

Etimesgut'ta trafik kazasında hayatını kaybeden 2 gencin aileleri suçluların cezalandırılmasını istedi - Resim : 2

SERBEST BIRAKILAN 3 İSMİNDE YARGILANMASI İSTENDİ

Hayatını kaybeden bir diğer isim Ekin Sert'in eşi Gözde Sert ise “Eşim her insan gibi kaldırımda yürürken, alkollü olduğu bilinen ama kaçtığı için ispatlanamayan bir cani ve yanındaki üç katil tarafından öldürüldü. İnsanlar birilerini yolda yürürken öldürmeyi ve kaçmayı normalleştirmeye çalışıyor” diyerek serbest bırakılan 3 isminde yargılanmasını istedi.

Davanın nasıl bir şekilde ilerleyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Acılı aileler yaptıkları açıklamanın ardından kayıpları için bir anma yürüyüşü düzenledi.

SONRAKİ HABER