Erkekleri Koruma Derneği erkek hakları için Ankara'da eylem yaptı

Son dönemde artan boşanma oranları sonrasında kadınlar ile erkekler arasında hem velayet hem de nafaka konusunda sorunlar yaşanırken Erkekleri Koruma Derneği kurulmuştu. Dernek bugün Ankara'da erkek hakları eylemi yaptı.

Erkekleri Koruma Derneği erkek hakları için Ankara'da eylem yaptı

Türkiye'de son dönemde boşanma oranlarında büyük artış yaşanırken, ne yazık ki boşanmalardaki artışlarla anlaşmazlıklarda artmıştı. Erkekler özellikle de 1 aylık nikahta bile ömür boyu nafaka ödenmesine karşı çıkarken yine çocukların velayetleri konusunda da sorunlar artmıştı. Yaşanan süreçte bir araya gelen erkekler tarafından Erkekleri Koruma Derneği kurulmuştu. Kurulan dernek bugün Ankara'da erkek hakları eylemi yaparak basın açıklamasında bulundu.

ERKEKLERİ KORUMA DERNEĞİ ERKEK HAKLARI EYLEMİ YAPTI!

Başkentte, Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, erkeklerin bazı konularda mağdur edildiği gerekçesiyle eylem yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde toplanan grup adına, Dernek Başkanı Bahri İnceler açıklama yaptı.

İnceler açıklamasnıda "Bir kadın hiçbir ispatı olmadan kocasını evden atabiliyor. Bu adam evine dahi giremiyor. Eşyalarını alamıyor. Kanunlarımız maalesef tamamen kadınların yanında. Erkek haklarının da önemli olduğunu düşünüyorum. Bireysel eşitlikten yanayım. Ayrıca ölene kadar nafaka vermek istemiyoruz. 3 ay evli kalıyoruz, ömür boyu nafaka veriyoruz." diyerek ömür boyu nafakaya karşı yasal düzenleme yapılmasını talep etti.

Erkeklere çok basit bir şekilde hapis cezaları verilmesine de itiraz ettiklerini belirten İnceler, bir otobüse binen bir erkeğe bile psikolojisi bozuk bir kadın tarafından "bana tacizde bulundu" iftirası atılabileceğini belirterek erkeklerin linç edilmesine karşı olduklarını söyledi. Erkeklerin iftiralar nedeniyle hem itibarlarının bittiğini hem de işten çıkartılabildiklerini belirten erkekler itirazlarını dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER