Emniyet açıkladı: Ankara Kızılay'da şüpheli paket uygulaması kararı!

İnsanların yoğun olarak bulunduğu bölgede çoğu zaman kim tarafından bırakıldığı belli olmayan şüpheli çanta vakaları yaşanıyor. Bu çantalar bazı zamanlarda bir terör saldırısı girişimi olurken bazı zamanlar insanların unutkanlığından dolayı bıraktığı eşyalar olabiliyor.

Emniyet açıkladı: Ankara Kızılay'da şüpheli paket uygulaması kararı!

Bu kapsamda önceki yıllarda terör saldırılarından dolayı acı olayların yaşandığı Ankara'da vatandaşlar için önemli bir uyarı geldi. Ankara Emniyet Müdürlüğü resmi sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara yönelik yaptığı paylaşımda bir şüpheli paket uygulaması gerçekleştireceklerini ifade etti.

Emniyet açıkladı: Ankara Kızılay'da şüpheli paket uygulaması kararı!

KIZILAY'DA GERGİN DAKİKALAR

Öğle saatlerinden sonrasında yapılan söz konusu paylaşım şu şekilde oldu;

"Kızılay’da güvenlik önlemleri alınarak, bomba imha uzmanlarımız tarafından şüpheli paket uygulaması yapılacaktır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmaması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Ekipler gerekli gördükleri takdirde söz konusu paketi kontrollü bir şekilde patlatma yoluna gidebiliyor. Bu nedenle herhangi bir korku ya da panik olmaması adına Ankara Emniyet Müdürlüğü önden bir açıklama yapma yoluna gitti.

BAŞKENTİN EN KALABALIK YERLERİNDEN BİRİSİ

Ankara'nın en işlek ve kalabalık yeri olan Kızılay'da böyle bir uygulamanın yapılacak olması tedirginlik oluşturdu. Konudan haberdar olan vatandaşlar gelme ihtimali olan yeni bir açıklamadan dolayı bekleyiş içine girdi. Ankara Emniyet Müdürlüğünün ve ilgili kurumların olumsuz bir durum karşısında yeniden bilgilendirme açıklaması yapması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER