EGO Genel Müdürlüğü Ankara'da metroların yeniden seferlere başladığını açıkladı

Ankara'da yaşanan büyük yağış ulaşımı büyük oranda etkilemişti. Şehrin en önemli toplu taşıma aracı olan metrolarda yaşanan aksamalardan dolayı çok sayıda vatandaş mağdur olmuştu.

EGO Genel Müdürlüğü Ankara'da metroların yeniden seferlere başladığını açıkladı

Dakikalar içerisinde şehirde bir çok noktayı sular altında bırakan büyük Ankara yağışının etkisi, yağmur durduktan saatler sonrasında bile devam etmişti. Gece yaşanan yağışların ardından ertesi gün iş ve okula gitmek için metrolara giden Ankaralılar bir şok daha yaşamış ve pek çok noktada metro hizmet verememişti.

EGO'DAN BEKLENEN AÇIKLAMA

Metro istasyonlarının sular altında kalmasından dolayı kendilerine alternatif yollar aramaya başlayan vatandaşlar ringler ile gidecekleri yerlere ulaşmaya çalışmıştı. Toplu taşımada yaşanan bu problem sonrasında Ankara halkı yaşanan duruma büyük tepki göstermiş ve sorunun ne zaman giderileceğini merak etmişti.

EGO Genel Müdürlüğü Ankara'da metroların yeniden seferlere başladığını açıkladı

Konu ile ilgili EGO Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak metrolardaki sorunların tamamen ortadan kaldırıldığını ve sistemin eski haline döndüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Ankara'da yaşanan yoğun sağanak yağış ve su baskınları nedeniyle Ankara Metrosu'nun bazı bölümlerinde hizmet aksamaları meydana gelmiştir. EGO Genel Müdürlüğü, ASKİ ve Ankara İtfaiyesi ekiplerimizin koordineli çalışmaları sonucunda su tahliye işlemleri tamamlanmış ve istasyonlara enerji sağlanmıştır.

Metro hizmetimiz seferlerine başlamıştır. Yaşanan aksaklıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz."

EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR

Başkentin yaşadığı zor günlerin ardından il ve ilçe yönetimleri ile hükümet yetkililerine bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Maddi ve manevi olarak zor anlar yaşayan Ankaralılara gerekli yardımların sağlanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER