e-YDS yarın Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da düzenlenecek

Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi tarafından yapılan son açıklamaya göre e-YDS yarın 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenecek. Sınavın 4 ilde toplamda 47 e-Sınav salonunda düzenleneceği öğrenildi.

e-YDS yarın Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da düzenlenecek

Konuya ilişkin ÖSYM tarafından açıklama geldi. E-YDS/10 Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da düzenlenecek. Sınav 13.45’te başlayacak ve 16.45’e kadar devam edecek.

Sınavda adaylara 80 soru için 180 dakika süre verilecek. Ek süre alması uygun görüle adaylara 30 dakika daha ek süre verileceği ifade edildi.

30 DAKİKA EK SÜRE DETAYI

İngilizce olarak uygulanacak sınav saat 13.45'te başlayacak, saat 16.45'te sona erecek. Sınavda adaylara, 80 soru için 180 dakika süre verilecek, ek süre verilmesi uygun görülen adaylar 30 dakika ek sürelerini kullanabilecek.

Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.

SINAVA 5 BİN 258 ADAY KATILACAK

Açıklamada, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy da sınava ilişkin bilgi verdi.

Ersoy, "Sınava 5 bin 258 aday katılacak. Sınav sırasında emniyet görevlileri dahil 346 kişi görev alacak." ifadesini kullandı.

ÖSYM’nin açıklamasına göre e-YDS sınavı yarın Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki 47 e-Sınav salonunda düzenlenecek. Sınav 13.45 ile 16.45 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kimlik ile ilgili işlemleri olan adaylar için yarın il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık kalacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER