Diyanet'ten ödüllü fotoğraf yarışması!

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) tarafından ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenleneceği açıklandı. Dağıtılacak ödüller de belirlenerek kamuoyuna duyuruldu.

Diyanet'ten ödüllü fotoğraf yarışması!

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) iş birliği yaparak ödüllü bir fotoğraf yarışması başlattılar. "Camiler ve Cami Eksenli Din Hizmetleri Ulusal Fotoğraf Yarışması" ile fotoğraf çekme konusunda hünerli olanlara çağrı yapıldı. Yarışmada camilerin ve din adamlarının toplumu ne şekilde etkileyebildiklerine ilişkin bağımsız kareler yarışacak.

Yapılacak olan fotoğraf yarışmasında çok seçkin fotoğrafların yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Önemli bir arşiv görevi de görecek olan bu fotoğrafların ödüllendirilecek olması ise bir jest olacak. Ödüllerin neler olduğu da açıklanırken fotoğrafları kimlerin değerlendireceği de belirlendi.

MÜSDAV'dan yapılan açıklamada, 1-7 Ekim tarihleri arasında "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında yapılacak yarışmada, fotoğraf sanatçıları tarafından camiler ve din görevlilerinin toplum hayatına etkisinin ifade edilmesi ve yapılan hizmetlerin arşivlenmesine katkı sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

SON BAŞVURU TARİHİ 25 EYLÜL!

25 Eylül'e kadar başvurusu alınacak yarışmaya ilişkin detaylara Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun internet adresi üzerinden ulaşılabileceği ifade edildi.

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ AÇIKLANDI

Seçici kurul üyeleri Anadolu Ajansı Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul, Reuters Haber Ajansı Foto Muhabiri Ümit Bektaş, MÜSDAV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Bekiroğlu, Fotoğraf sanatçıları Hamit Yalçın ve Muhammed Gün'den oluşan yarışmanın sonuçlarının 30 Eylül'de açıklanacağı duyuruldu.

YARIŞMAYI KAZANANLARA VERİLECEK ÖDÜLLER BELLİ OLDU

Yarışmada birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin lira, en fazla 30 adet olacak şekilde sergileme ödül bedeli olarak her fotoğrafa 1000 lira ödül verilecek, mansiyon ödülü 5 bin lira olacak.

Yarışmaya katılacak olanların son başvuru tarihini kesinlikle kaçırmamaları gerekiyor. Son başvuru tarihi ile beraber değerlendirme süreci başlayacak. Birbirinden uzman isimler fotoğrafları tek tek inceleyecekler ve ödül kazanmayı hak edecek fotoğrafları belirleyecekler. 30 Eylül tarihinde ise yarışmanın sonuçları şeffaf bir şekilde kamuoyuna ilan edilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER