Diyanet'in Ankara binasına dair iddialara yanıt verildi!

Diyanet İşleri Başkanlığının Ankara’daki merkez hizmet binasının tuvaletlerinin bakım ve onarımlarına ilişkin ortaya atılan iddialar hakkında açıklama yapıldı.

Diyanet'in Ankara binasına dair iddialara yanıt verildi!

Bugün bazı basın yayın organlarında Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili olarak bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre Diyanet İşleri Başkanlığının Ankara’da bulunan merkez hizmet binasının tuvaletlerinin bakım ve onarımı için 6 Milyon TL’lik bir harcama yapıldı. Bakım ve onarım işi için de ihalenin iktidara yakın bir firmaya verildiği iddia edilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ortaya atılan bu iddiaların kamuoyunda yayılması üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada merkez hizmet binasının bakım ve onarımının bir ihtiyaç olduğu, bu işlemin hizmet veremeyecek duruma gelen tuvaletler için zorunlu olarak yapıldığı kaydedildi. Ayrıca bakım ve onarım işi için ihale yapıldığı, bu ihalenin de açık ihale usulü ile gerçekleştirildiği bildirildi.

DİYANET AÇIKLAMA YAPTI!

Diyanet İşleri Başkanlığının merkez hizmet binasındaki tuvaletlerin bakım-onarımlarına ilişkin çıkan haberler üzerine, "Mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım onarımların yapılmasının hizmetin devamı için gerekliliği malumdur ve verimlilik anlayışıyla uyumludur" açıklaması yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez hizmet binasındaki tuvaletlerin bakım-onarımlarına ilişkin çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1986 yılında yapımına başlanan Başkanlığımız Merkez Hizmet Binası, 2001 yılından itibaren hizmet vermektedir. Mezkur binaya ait tuvalet ve müştemilat tesisatlarının artık hizmet veremeyecek duruma gelmeleri nedeniyle bakım onarımın yapılması zorunlu hale gelmiştir. İlgili birim tarafından hazırlanan teknik şartname doğrultusunda 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile gerekli izinler alınarak 20.05.2024 tarihinde ihaleye çıkılmıştır. Yapılan ihale sonucunda ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. Mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım onarımların yapılmasının hizmetin devamı için gerekliliği malumdur ve verimlilik anlayışıyla uyumludur. Dolayısıyla binaların ömrünü uzatacak bakım-onarım, tasarruf genelgesinin kapsamı dışındadır."

Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu açıklamanın ardından tartışma çıkaran iddianın aslı büyük bir oranda ortaya çıkmış oldu. Yapılan uygulamanın aykırı bir durum olmadığı belirtilirken gereksiz bir harcama yapılmadığının altı özellikle çizildi. Özellikle de kamuda tasarruf yapılan bir dönemde iddia edildiği gibi zorunlu olmayan bir harcama yapılmadığı vurgulandı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER