Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara Kocatepe Camii’nde hutbe verdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocatepe Camii'nde verdiği hutbede ümmetin birlik ve beraberliğine dikkat çekerek önemli mesajları dinleyicilere ulaştırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara Kocatepe Camii’nde hutbe verdi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Kocatepe Camii'nde verdiği hutbede, Filistin’de yaşanan zulme ve İslam beldelerindeki parçalanmışlığa dikkat çekti. Erbaş, zalimlerin ümmet-i Muhammed’i bölüp parçalama emellerinden vazgeçmediğini söyledi.

Erbaş, hutbede şunları kaydetti:
"Dün olduğu gibi bugün de zalimler, ümmet-i Muhammed’i bölüp parçalama, İslam beldelerini işgal etme emellerinden vazgeçmiş değillerdir. Ümmetin birlik ve beraberliğini bozmak, onları birbirine düşürmek, dahası Müslümanı Müslümana kırdırmak için her yolu denemektedirler. Yaşanan bu acıların temel sebebi; zalimlerin güçlü olmaları değil, Müslümanların dağınık, parçalanmış, tepkisiz ve duyarsız olmalarıdır. Birlikte rahmetin, ayrılıkta azabın olduğunu unutmalarıdır.

BÖLÜNÜP, PARÇALANMAYIN

Aziz Müminler!
Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in buyurduğu üzere bugün, biz Müslümanlar, sayıca çok olmamıza rağmen ne hazindir ki, selin önündeki çer çöp gibi savruluyoruz. Vahşi canavarların avlarına saldırdığı gibi düşmanlarımız, İslam beldelerine saldırıyorlar. Aşırı dünya sevgisi ve ölüm korkusu, heybet ve azametimizi düşmanlarımızın kalbinden söküp atıyor.[1]
Yüce Rabbimizin, 'Topyekûn Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, bölünüp parçalanmayın...' emrine rağmen; bizler, dünyevi menfaatler ve şahsi ihtiraslar uğruna gün geçtikçe birbirimizden uzaklaşıyoruz. Bu durum ise; zalimlerin zulümlerini arttırmalarına sebep oluyor.

Değerli Müminler!
Yeryüzünde barışın yeniden hâkim olması, ancak ümmet-i Muhammed’in kardeşlik temelinde bir araya gelmesi, birlik ve beraberlik içeresinde hareket etmesiyle mümkündür.

Erbaş, yılın belli gün ve dönemlerinde Ankaralılara hutbe vermeyi ihmal etmiyor. Sizlerde Erbaş'ın hutbesini dinlemek için Kocatepe Camii'ni ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Asena Ayyüce KARA
SONRAKİ HABER