Diyanet Ankara'da liseye geçen hafızlar için Kur'an eğitim merkezleri açacak

Diyanet İşleri Başkanlığı liseye geçen hafızların yapmış oldukları ezberlerini unutmamaları ve tekrar etmeleri için Kur'an eğitim merkezleri açma kararı aldı. Ankara'da eğitim merkezi açılacak iller arasında yer aldı.

9 Eylül tarihinde çalacak olan ilk ders zili ile okullarda 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı start alacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu sene ilk kez liseye başlayacak olan hafızların ezberlerini unutmaması adına Kur'an eğitim merkezlerinin açılacağı duyuruldu. Böylelikle hafızlar ezberlerini tekrar etme fırsatı bulabilecekler.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI LİSELİ HAFIZLAR İÇİN KUR'AN EĞİTİM MERKEZLERİ AÇACAK!

Diyanet İşleri Başkanlığınca liseye geçen hafızların ezberlerinin unutulmaması amacıyla ilk defa hayata geçirilecek Kur'an eğitim merkezleri, 9 Eylül'de açılacak. Ankara, İstanbul, Bursa ve Rize'de bu yıl faaliyete başlayacak merkezlerin sayısının 20'ye çıkarılması hedefleniyor. Yatılı hizmet verecek Kur'an eğitim merkezleri öğrencileri, örgün eğitimlerini Diyanet ve Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) işbirliği kapsamında belirlenen imam hatip liselerinde alacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, AA muhabirine Kur'an eğitim merkezlerinin kurulmasının, kanunla Diyanet'e verilen bir görev olduğunu söyledi. Kur'an eğitim merkezlerini, ortaokulu bitiren ve liseye geçen hafızlar için daha nitelikli eğitim alanları oluşturmak için açacaklarını belirten Akbulut, "Çocuk 2-3 yıl gibi büyük bir çabayla hafızlığını yaptıktan sonra lise hayatına başladığında yoğun telaş ve ergenlik hafızlığının unutulmasına zemin hazırlayabilir. Biz çocuklarımızın hafızlığını korumak ve bunun üzerine bir şey koymak niyetiyle Kur'an eğitim merkezlerini açıyoruz." diye konuştu.

Açılacak olan merkezlerde Kur'anı ezberleyerek hafız almaya hak kazanan ve bu sene liseye başlayacak olan öğrencilerin 2-3 senelik emeklerinin boşa gitmesi engellenecek. Hafızlar açılacak olan merkezler sayesinde ezberlerini tekrar edecekler ve unutmayacaklar. Bu sayede çocukların Diyanet'in desteğiyle hafızlığını korumaları sağlanacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı