Depremzede öğrenciler Kızılay'ın Ankara Çamkoru Kampı'nda buluştu

Hem yurt genelinde hem de yurt dışında pek çok yardım çalışması ve faaliyetlere imza atan Kızılay, depremzede öğrencileri Çamkoru'da düzenlenen Gençlik Kampı'nda ağırladı.

Depremzede öğrenciler Kızılay'ın Ankara Çamkoru Kampı'nda buluştu

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem bölgesindeki çalışmaları ve sosyal desteklerine devam eden Kızılay bu kapsamda 80 öğrenciyi Ankara Çamkoru'du kurulan Gençlik Kampı'nda ağırladı. Düzenlenen kampa katılan depremzede öğrenciler okullar açılmadan önce moral depolamış oldu.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER ANKARA'DA GENÇLİK KAMPI'NDA AĞIRLANDI!

Türk Kızılay, deprem bölgesinden gelen yaklaşık 80 öğrenciyi Ankara Çamkoru’da düzenlediği Gençlik Kampı’nda ağırladı. Türk Kızılay, gençlerin dayanışma ve yardımlaşma duygularını, gönüllülük bilincini ve bireysel yeteneklerini geliştirmek üzere 1936 yılından bu yana düzenlediği gençlik kamplarıyla binlerce gence ulaşıyor.

Depremzede öğrenciler Kızılay'ın Ankara Çamkoru Kampı'nda buluştu

Türkiye’nin dört bir yanından gençlerin ağırlandığı kamplarda son 2 yıldır deprem bölgesinden gelen depremzede öğrencilere öncelik veriliyor. Yaz boyunca İstanbul’da Heybeliada, Ankara’da ise Çamkoru’da düzenlenen farklı temalarda kamplar aracılığıyla katılımcılar, farklı aktivitelere katılarak bireysel ve sosyal farkındalıklarını artırmanın yanında Kızılay’ın ulusal ve uluslararası insani yardım çalışmalarını yakından tanıma imkanı elde ediyor.

Depremzede öğrenciler Kızılay'ın Ankara Çamkoru Kampı'nda buluştu - Resim : 2

Bu çerçevesinde 25-31 Ağustos tarihlerinde Çamkoru’da düzenlenen “Tekstil Üretim ve Tasarım” temalı kampa Adana, Adıyaman ve Osmaniye’den yaklaşık 80 depremzede kız öğrenci katıldı. Kamp boyunca el sanatları ve tasarım atölyelerinin yanı sıra afet ve ilk yardım eğitimleri alan öğrenciler, spor, müzik ve drama etkinliklerine katıldı; şehir gezileriyle Anıtkabir ve Millet Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Düzenlenen programa katılan Dilek Yıldırım da öğrencilerle bir araya geldi. El işi üretimi yaparak sıfırdan kendi markasını kuran ve 436 ev kadınına ulaşmayı başararak muazzam bir girişimcilik hikayesine imza atan Yıldırım Kızılay’ın “Bir Damlacık Hikayesi” projesinde kullanılan kan damlası örgülerinin de tasarımcısı olduğunu ifade etti. Hemşire olarak başlamış olduğu kariyerinde girişimcilik başarısına imza atan Yıldırım öğrencilerin sorularını yanıtlayarak onlara yol göstermeye çalıştı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER