Resmi hesabı üzerinden açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakkında aralarında Deniz Baykal'ın da yer aldığı bazı siyasilere kaset komplosu kurduğu iddiası ile aranan şüphelinin yakalandığını duyurdu. Ankara'da yakalanan şahsın evinde bulunan özel gizli bölmede bulunduğu belirtildi.
EVİNDEKİ ÖZEL BÖLMEDE SAKLANIYORMUŞ!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Deniz Baykal ve bazı siyasetçilere kaset komplosunun şüphelisinin Ankara'da yakalandığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP eski Genel Başkanı merhum Deniz Baykal ile bazı siyasetçilere ve milletvekillerine ait olduğu iddia edilen müstehcen içerikli görüntülerin internet üzerinden yayınlanması, ses ve görüntülerinin kayda alınması, telefonlarının usulsüz dinlenmesi soruşturmalarında adı geçen, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçundan aranan, FETÖ'nün kripto haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı ve FETÖ’ye üye olmak suçlarından 3 ayrı aranma kaydı olduğu tespit edilen, 2008-2014 yılları arasında İstihbarat Daire Başkanlığında görevli olan ve emniyet amiri iken 2016 yılında ihraç edilen; Ü.Y. isimli şüphelinin, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve İstihbarat Şube Müdürlükleriyle koordineli olarak yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonla evinde saklandığı gizli bölmede yakalandığını kaydetti.
Ankara Valisi başta olmak üzere düzenlenen operasyonun koordinasyonunu üstlenen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile operasyonu gerçekleştiren Ankara İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerini tebrik eden Bakan Yerlikaya kararlılık vurgusu yaptı. Tüm FETÖ unsurlarının etkisiz hale gelene kadar operasyonları sürdüreceklerini belirten Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin bu yönde çalıştıklarını söyledi.