DEAŞ'a yönelik Ankara dahil 13 ilde Gürz 1 operasyonları düzenlendi

Ülkemizin güvenliğinin sağlanması için birbirinden farklı adımlar atılmaya devam ediyor. Güvenlik güçleri sınır içi ve dışındaki güvenlik ile huzurun sağlanmasına yönelik son olarak Ankara dahil 13 ilde Gürz-1 operasyonları düzenledi.

DEAŞ'a yönelik Ankara dahil 13 ilde Gürz 1 operasyonları düzenlendi

Türkiye'nin sınır içi ve sınır dışındaki güvenliğinin sağlanması için güvenlik güçleri çalışmalarına devam ederken birbirinden yeni operasyonlara da imza atılıyor. Söz konusu operasyonlara ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklamalar gelmeye devam ederken bugün bir yeni açıklamaya daha yer verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara dahil 13 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen bir operasyonun daha düğmesine basıldığını bildirdi. Sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, operasyona ilişkin bilgi verdi.

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU: DEAŞ'A YÖNELİK "GÜRZ-1" OPERASYONLARINDA 72 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerince Ankara, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kırıkkale, Kilis, Mersin, Şanlıurfa Trabzon, Adana, Antalya, Çorum, ve Elazığ olmak üzere 13 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik "Gürz-1" operasyonlarının gerçekleştiğini duyurdu.

DEAŞ'a yönelik Ankara dahil 13 ilde Gürz 1 operasyonları düzenlendi

Bakan Yerlikaya, 'Gürz-1' adıyla düğmeye basılan operasyonda 72 şüphelinin yakalandığı bilgisini verdi. Bakan Yerlikaya, "Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Tek bir hedefimiz var; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek️." ifadelerine yer verdiği açıklamasında operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildiğini belirtti. Operasyonlara katılan 13 ildeki emniyet güçlerini tebriklerini ileten Bakan Yerlikaya, açıklamasını sonlandırdı.

SONRAKİ HABER