Cumhuriyetin tanıklarından Ankara Palas Müzesi havadan işte böyle görüntülendi!

Cumhuriyetin ilk tanıklarından ve ünlü siyasetçiler, sanatçılar ve gazetecilere en sahipliği yapan Ankara Palas Müzesi, dron ile havadan görüntülendi.

Cumhuriyetin tanıklarından Ankara Palas Müzesi havadan işte böyle görüntülendi!

İlk olarak 1927 yılında faaliyet göstermeye başlayan ve hem Türk hem de dünya siyasetinin tanıklarından Ankara Palas Müzesi, yoğun ilgi almaya devam ediyor.

Siyasetçilerin, sanatçıların ve gazetecilerin buluşma durağı olan Ankara Palas, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı'nca restorasyonu tamamlanarak geçen ay müze olarak ziyarete açıldı.

Ünlü Cumhuriyet balolarının ev sahipliğini de yapan Ankara Palas, 1975’e kadar otel olarak işletildi, 1976-1982 arasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ofis ve sergi alanı olarak kullanıldı, 1982 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından kapsamlı bir restorasyondan geçirildi ve 29 Ekim 1983 günü düzenlenen kabul resmiyle "Ankara Palas Devlet Konukevi" olarak hizmete devam etti.

ANKARA PALAS HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Tüm Ankaralılara Ramazan ayı boyunca tamamen ücretsiz olarak ziyarete açık olacak olan Ankara Palas Müzesi'nde tablolar, saatler, teknolojik araçlar, gümüşler, sofra takımları, yazma ve matbu eserler, Atatürk'ün kullandığı eşyalar, diplomatik hediyeler, Hereke dokumaları, Beykoz camları, Yıldız porselenleri, madalya ve nişanlar, mühür ve sikkeler, hazine koleksiyonundan seçkiler bulunuyor.

Pazartesi günleri hariç 09.00-17.00 arası ziyarete açık olan Ankara Palas Müzesi, bugün dron ile havadan görüntülendi.

Cumhuriyetin tanıklarından Ankara Palas'ın havadan çekilen görüntüleri büyüledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER