Cumhuriyetin 100’üncü yılı Ankara'nın dört bir yanında kutlanıyor! Ulus Meydanı kırmızı beyaza büründü

Cumhuriyetin 100. yılı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentin dört bir yanında düzenlediği sergiler, konferanslar, spor müsabakaları ve konserlerle kutlanmaya devam ediyor. Belediye, Ulus Meydanı'na yaptığı bayrak giydirme çalışması ile dikkati çekti.

Cumhuriyetin 100’üncü yılı Ankara'nın dört bir yanında kutlanıyor! Ulus Meydanı kırmızı beyaza büründü

29 Ekim tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı kutlanacak. 29 Ekim tarihinden önce Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yaşına girecek olması nedeniyle Ankara'da 'Cumhuriyet Haftası' adıyla kutlamalar pazartesi günü başladı. Başkent, Cumhuriyetin 100’üncü yılını Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) düzenlediği etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü kutlamaları için Başkentin Cadde ve bulvarlarını kırmızı beyaza boyayan ABB vatandaşlarla bir araya geliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkentlilere yıldız yağmuru yaşatacağı “Cumhuriyet Haftası Konserleri” de başladı.

ANKARA'DA CADDE VE SOKAKLARDAN MARŞLAR YANKILANIYOR

Ankara Kent Orkestrası ile Mehter ve bando takımları da kentin cadde, sokak ve simge mekanlar ile prestij parklarında kutlamalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Ankara sokakları Cumhuriyet marşlarıyla yankılanırken Başkentliler de 100’üncü yıl coşkusunu hep birlikte yaşama fırsatı buluyor.

toy-2303.jpg

Kenti adeta kırmızı beyaza boyayan ABB, kentin tarihine tanıklık eden Ulus Meydanı'nda da bayrak giydirme çalışmasına imza attı. ABB Başkanı Yavaş, Ulus Meydanı'ndaki bayrak giydirme çalışmasını resmi sosyal medya hesabı olan Twitter (X) üzerinden bir video ile yayımladı.

ekran-goruntusu-2023-10-27-122913.png

ABB Başkanı Yavaş, paylaşımında, ''"Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz." (Nutuk, 1927 - Mustafa Kemal ATATÜRK)100. yılımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene.'' ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER