Cumhuriyete Giden Yol konulu söyleşiye Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte sempozyum, söyleşi, panel ve toplantıya ev sahipliği yapıyor. Başkentin eksik ve ihtiyaçlarını giderecek projelere imza atılırken belediyenin 'Cumhuriyete Giden Yol' konulu söyleşiye ev sahipliği yaptığı öğrenildi.

Cumhuriyete Giden Yol konulu söyleşiye Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara halkını Cumhuriyet tarihine tanıklık eden şahsiyetlerle buluşturdu. ABB, Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı etkinlikleri kapsamında; ABB Konferans Salonu’nda bir söyleyişe ev sahipliği yaptı. 'Cumhuriyete Giden Yol' konulu söyleşiye ev sahipliği yapan ABB, Prof. Dr. İskender Öksüz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide pek çok özel ismi ağırladı. Söyleşiye; ABB personelleri, Aile Yaşam Merkezi üyeleri, öğrenci toplulukları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

'Cumhuriyete Giden Yol' konulu söyleşide; Türkiye Cumhuriyeti'nin inşasında büyük emekleri olan Kazım Karabekir Paşanın kızı Timsal Karabekir ve İsmet İnönü Paşa’nın kızı Özden Toker, Cumhuriyet tarihine dair bilgiler verdi.

ANKARALILAR SÖYLEŞİYE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

'Cumhuriyete Giden Yol' konulu söyleşide Cumhuriyete giden yolda yaşanan zorluklar, yeni bir ülke yaratma sürecine nasıl karar verildiği ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinde ne gibi kazanımların elde edildiği anlatıldı. Tarihe tanıklık eden şahsiyetlerin en yakınlarından dinlemek amacıyla gerçekleştirilen programa katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

ihs-0940.jpg

TARİHE TANIKLIK EDENLER CUMHURİYETE IŞIK TUTUYOR

Açılış konuşması yapan ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle başlamak istiyorum. ‘Cumhuriyet fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli bekçiler ve koruyucular ister’.

ihs-0402-1.jpg

Bunun bilincinde olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk’ün Cumhuriyetine, Başkentine lâik, hukuk ve sosyal hukuk devleti ilkeleri içerisinde hizmet etmeyi öncelikle şiar etmiştir. Ankara’nın bu hüviyeti altında işlerimizi dikkate alarak yaptık.

ihs-1105.jpg

Ne mutlu ki bu anlara tanıklık etmiş iki değerli insanı misafir ettik” ifadelerine yer verdi. Katılımcılar böylesine bir söyleşiye ev sahipliği yaptığı için ABB'ye teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER