Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz "Yurtlardaki yatak kapasitesini 1 milyonun üzerine çıkaracağız"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün Ankara Üniversitesi 2024 – 2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılım sağladı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, ülkemizdeki yurtların yatak kapasitesinin yakında 1 milyonun üzerine çıkarılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz "Yurtlardaki yatak kapasitesini 1 milyonun üzerine çıkaracağız"

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Yılmaz, Ankara Üniversitesi’nin tüm mensuplarına başarılar diledi. Ankara Üniversitesi’nin 78 yıllık bir geçmişi olduğunu vurgulayan Yılmaz, artık 81 ilde üniversite olduğunu söyledi.

Açıklamasında ülkemizdeki yurtlardaki yatak sayısına değinen yılmaz, yatak kapasitesinin 991 bine çıkarıldığını ve yakın zamanda da 1 milyonun üzerine çıkarılacağını belirtti.

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen törende Yılmaz, Türk üniversitelerinin dünyadaki yeri ve üniversitelerin toplumun üzerindeki etkisine yönelik açıklamalarda bulundu.

78 YILLIK GEÇMİŞİ

Programda bir açılış konuşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2025 akademik yılında Ankara Üniversitesi'nin tüm mensuplarına başarılar diledi. Yılmaz, üniversitelerin, geleceğin bilim insanlarını ve liderlerini yetiştirerek, toplumların uzun vadeli kalkınma ve refah hedeflerine ulaşmasında stratejik bir role sahip olduğunu da dile getirerek, Ankara Üniversitesi'nin de 78 yıllık geçmişiyle alanında öncü bir rol üstlendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz "Yurtlardaki yatak kapasitesini 1 milyonun üzerine çıkaracağız"

Eğitim, araştırma ve topluma hizmet fonksiyonlarıyla üniversitelerin, bireylerin gelişimine katkı sağladığını, aynı zamanda ülkelerin bilimsel ve ekonomik potansiyelini en üst seviyeye taşıdığını vurgulayan Yılmaz, nitelikli insan kaynağı yetiştiren üniversitelerin küresel rekabet gücünün yükseltilmesinde kritik bir rol oynadığına işaret etti.

İLK 500’E GİRECEK ÜNİVERSİTE SAYISININ ARTMASI HEDEFLENİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yaptığı açıklamasının devamında ise ilk 500’e giren Türk üniversitesi sayısını artırmak istediklerini hedeflediklerini belirterek, 2024 sıralamasında ilk 400’e 3, ilk bine ise 11 Türk üniversitesinin girdiğini söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER