Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ankara için acele kamulaştırma kararları!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile Ankara’Nın Mamak ilçesinde bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ankara için acele kamulaştırma kararları!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Ankara’yı ilgilendiren iki Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Bu kararlara göre iki farklı enerji projesinin yapımı için Mamak ilçesinde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmaları kararlaştırıldı. Bu konuda bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilgili kurumlara acele kamulaştırma yetkisi verildi.

MAMAK İLÇESİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI

Yayımlanan ilk Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Ankara Yavuz GES üretim tesisinin yapımı için Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan ve kararda ilan edilen taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı verildi. Bu taşınmazlar Hazine adına tescil edilecek. Acele kamulaştırma işlemi ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılacak. Mamak ilçesinde Odabaşı Mahallesi’nde Ada no 216’da bulunan 13 taşınmaz acele kamulaştırma işlemine tabi tutulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ankara için acele kamulaştırma kararları!

Bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı da Mamak ilçesindeki taşınmazları ilgilendiriyor. Ankara BİL GES elektrik üretim tesisinin yapımı amacıyla Mamak ilçesinde bulunan bazı taşınmazlar Hazine adına tescil ettirilecek. Bu işlemler için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yetkilendirildi. Acele kamulaştırma işlemi verilen bu yetki çerçevesinde bu kurum tarafından yapılacak. Mamak ilçesi Odabaşı Mahallesi ada no 216’da bulunan 4 adet taşınmaz acele kamulaştırma işlemine tabi tutulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ankara için acele kamulaştırma kararları! - Resim : 2

Enerji projelerinin yapılması ve hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan zaman zaman acele kamulaştırma yetkisini kullanıyor. Bu yetki ile acele kamulaştırmayı yapacak kurumlar ayrıca yetkilendiriliyor. Böylece kamulaştırma işlemi hızlıca uygulanarak projelerin tamamlanmasında olası gecikmelerin önüne geçiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER