Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya seslendi! Netanyahu gidicisin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert tepkiler gösterdi. İsrail'e seslenen Erdoğan, 'Netanyahu gidicisin' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail Başbakanı Netanyahu'ya seslendi! Netanyahu gidicisin!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’ya sert tepki göstererek, ”Netenyahu, iki tarafına birer bakan koymuş basın açıklaması yapıyor ve zannediyor ki o bakanlar beni kurtaracak. Ama o bakanlar bile Netenyahu'yla beraber aynı istikamette yürümüyor. O toplantıda da söylediğim gibi Netanyahu gidicidir." dedi.

thumbs-b-c-5dadf517f1f983ac6e093b8563e7767d.jpg

Sınırların güvenliği, terörle mücadele, insanların huzuru, ekonomideki sıkıntıların çözümü, 6 Şubat depremleriyle yıkılan şehirlerin inşasının gündemlerinin değişmez ve en öncelikli başlıkları olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Bunlara ilave olarak Gazze'ye yönelik İsrail vahşeti de 7 Ekim'den beri gündemimizin en üst sırasında yer alıyor. Amerika'nın ve Batılı ülkelerin sınırsız desteğini alan İsrail hükümeti, katliamlarına tam 40 gündür aralıksız şekilde devam ediyor. Okulları, camileri, kiliseleri, hastaneleri, pazar yerlerini, binaları, sokakları kasıtlı olarak hedef alan İsrail, bir şehri içindeki insanlarıyla topyekun yok etme stratejisi uyguluyor.” açıklamasını yaptı.

"İSRAİL, İNSANLIK VİCDANINA ŞİMDİDEN MAHKUM OLDU"

Bu krizin sadece yurt dışında değil, ülkemizde de bir turnusol işlevi gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Sosyal medya mecralarından gazete ve televizyona tüm iletişim araçlarını kullanarak basın mensuplarını tebrik ediyoruz. İsrail, Gazzeli masum çocuklara ve sivillere karşı yürüttüğü savaşın medya cephesini, uluslararası basındaki tüm kontrolüne rağmen kaybetmiştir. Londra'dan Madrid'e, Cakarta'dan İslamabad'a kadar dünyanın dört bir köşesinde meydanları dolduran yüzbinler gösteriyor ki İsrail, insanlık vicdanında da şimdiden mahkum olmuştur.

2340050-620x349.jpg

Allah'ın izniyle zafer Gazzelilerin ve Filistinlilerin olacaktır. Bundan en küçük bir şüphe duymuyoruz. Bu süreçte bizi asıl üzen iradesini İsrail'e kaptırmış Batılı ülkelerin suskunluğu değil, gazi Meclisimizin kürsüsünden söylenen kimi sözlerdir. Birileri çıkıyor, bu yüce çatı altında işgalcilerle vatanlarını savunan insanları bir tutabiliyor. Sayıca çok az da olsa ülkemizdeki bazı kesimlerde gördüğümüz bu tavrın altında yatan sebepleri biz gayet iyi biliyoruz” dedi.

"BAŞTA ANKARA VE İSTANBUL OLMAK ÜZERE ŞEHİRLERİ YENİDEN SAHİPLERİNE TESLİM EDECEĞİZ"

Yerel seçimler için partililere çağrıda bulunan Erdoğan, “Başta İstanbul, Ankara olmak üzere büyükşehirlerimizi yeniden toparlayarak gerçek sahiplerine inşallah teslim edelim. Zira benim milletim bunlardan çok çekti, İstanbullu çok çekti, Ankaralı çok çekti, hatta-hatta İzmirli de çok çekti. Şimdi bunu yeniden sahiplerine teslim edelim ve yeniden bir doğumu gerçekleştirelim. CHP’nin beceriksiz belediye başkanlarının idaresinde günden güne çürüyen şehirlerimizi aziz milletimizin de desteğiyle inşallah bu iş bilmezlerin elinden kurtaracağız. Tarih önünde bu ülkeye ve millete verdikleri zararların hesabını vermeden bunların hiçbirine rahat huzuru yoktur. Biz kendi adımıza sonuna kadar bunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

screenshot-12.jpg

"DEPREM BÖLGESİNDE HAYATA GEÇİRECEĞİMİZ AİLE VE GENÇLİK FONU NETİCELENMEK ÜZERE"

3 Kasım’da iktidardaki 21. yıllarını geride bıraktıklarını hatırlatan Erdoğan, ”Şanla, şerefle ülkemize ve milletimize hizmetle geçen 21 yıl boyunca Türkiye’yi her alanda geliştirmenin çabası içinde olduk. Milletin sandıkta namusumuzu emanet ettiği iradesine ne pahasına olursa olsun asla leke sürdürmedik. Savunmadan ulaştırmaya, sağlıktan eğitime, turizmden güvenliğe, terörle mücadeleden sosyal yardımlara kadar her başlıkta ülkemize çağ atlattık.

85 milyonun her bir ferdi, kazandırdığımız hizmetleri günlük hayatında yaşıyor, bizzat tecrübe ediyor. Gençlerimize seçim meydanlarında taahhüt ettiğimiz indirimli cep telefonu, bilgisayar desteği ve ücretsiz 10 GB internet sözümüzü tuttuk. Çalışmayan emeklilerimizin hesaplarına tek seferlik 5 bin lira ödemelerini yatırdık. İlk etapta deprem bölgesinde hayata geçireceğimiz Aile ve Gençlik Fonu'nun kuruluşuna dair süreç de Mecliste neticelenmek üzere. Depremzede şehirlerimizin yeniden inşasına 1 trilyon lira kaynak ayırdığımız 2024 yılı bütçemizin görüşmeleri komisyonda devam diyor” dedi.

2021-11-23-ogretmen-07.jpg

"ENFLASYON MESELESİNİ MUTLAKA ÇÖZECEĞİZ"

Orta Vadeli Program, 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ve 12. Kalkınma Planı'nı tamamladıklarını söyleyen Erdoğan, "Böylece önümüzdeki 5 yıl boyunca ekonomideki yol haritamızı ayrıntılı bir şekilde belirlemiş olduk. Yatırım, üretim, istihdam ve cari fazla yoluyla kaliteli büyüme hedefimizden asla geri adım atmayacağız.

Ekonomi politikamızın müspet sonuçlarını görmeye başladık. Yıllık cari dengede son 2 ayda 7,3 milyar dolar iyileşme sağlandı. Ekim ayı ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artışla Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 22,9 milyar dolara ulaştı. Ocak-ekim dönemindeki 10 aylık ihracatımız ise, 210 milyar doları aştı. Merkez Bankamızın toplam rezervi 128,4 milyar doları buldu. En büyük baş ağrımız olan enflasyon meselesini de mutlaka çözeceğiz.

442136-753262271.jpg

Her türlü zorluğun üstesinden gelecek güce, kapasiteye, birikime, potansiyele de sahiptir. Bugün çıktığımız yolda bütün çekilen sıkıntıların hiçbiri boşuna değildir. Türkiye, mutlaka hedeflerine ulaşacak, inşallah küresel sistemde hak ettiği yeri alacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomide tüm bu atılımları yaparken, mülkün temeli olan adaleti ihmal etmediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Göreve geldiğimizde Türkiye’yi 4 ana kolon üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiş, bunlardan birinin de adalet olduğunu söylemiştik. Aradan geçen 21 sene boyunca güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi tesis etmek için çalıştık, gayret gösterdik. 'Geciken adalet, adalet değildir' inancıyla yargı sistemimizi reforme ettik, altyapısını güçlendirdi. Sadece milletin iradesine değil, Türkiye’nin de ayağına pranga vuran darbe anayasasının değişmemesi için her yolu denediler. Bireysel başvuru hakkı da bunlardan bir tanesidir” açıklamasını yaptı.

"BU TARTIŞMADA BİZE HAKEM OLMAK DÜŞER"

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki meselenin iki yüksek yargı organının görev alanlarıyla ilgili görüş farklılığından ibaret olduğunu dile getiren Erdoğan, ”Bizim dönemimizde anayasamıza kazandırılan bireysel başvuru hakkının kullanımı noktasında yaşanan sorun bir süredir zaten ifade ediliyordu. Her iki yüksek yargı organı başkanları da dahil hem görüşmelerimizde hem de kamuya açık toplantımızda bu konudaki şikayetlerini dile getiriyorlardı.

gazze-bombardiman-aa-2122704.jpg

Anayasa Mahkemesi'nin burası çok önemli, 130 bin dosya sayısına ulaşan bir iş yükünün altından kalkması mevcut şartlarda mümkün değildir. Bu kadar başvuru dosyasının sağlıklı bir şekilde değerlendirilemeyeceği açıktır. Tabii bir de bu hakikate verilen kararlarla ilgili eleştirilerin giderek artmasını eklemek gerekiyor. Yargıtay’ın yaptığı açıklamalarda dile getirdiği serzenişleri elbette gözardı edemeyiz. Ama devlet başkanı sıfatıyla bize bu tartışmada hüküm vermek değil, hakem olmak düşer.” diye konuştu.

haberankara.com

SONRAKİ HABER