Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'na katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi programa katılmaya devam ediyor. Ankara'da düzenlenen Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış programında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'na katıldı!

Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışı gerçekleşti. Ankara'da gerçekleşen açılış programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da yer aldığı açılış programında Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi'nin dünyanın ilk dergi müzesi sıfatıyla Ankara'nın kültür ve sanat hayatına değer katacağı belirtildi.

Dünyanın ilk dergi müzesinin açılışını yaptıklarını, bu müzeye adını veren Sebilürreşad dergisinin tarihine değinerek söze başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, - "Herkesi müzemize davet ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi açılış programında konuşma yaparken tarih vurgusu ile dikkati çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN “TARİHE İZ BIRAKMAK DEMEK, BİR BÜYÜK MÜCADELEYİ GÖZE ALMAK DEMEKTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Mart tarihinin İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak başladığı açıklamasında “İstiklal Marşı’mızın ifade ettiği mananın dünyada bir başka örneği yoktur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'na katıldı!

Milletimizin yüreğinden sökülüp gelen güçlü bir özgürlük iradesinin yazıya dökülmüş hâli olan İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi Açılış Programı'na katıldı! - Resim : 2

‘’Tarihe iz bırakmak demek; dişinizle, tırnağınızla, yüreğinizle, zihninizle vereceğimiz bir büyük mücadeleyi göze almak demektir.'' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezine gençleri davet ederek, “Burada zihinlerini ve gönüllerini besleyerek kendilerini yetiştirecek evlatlarımızın her biri geleceğin Mehmet Akif adayları olacaktır” ifadelerine yer verdi. Program diğer katılımcıların konuşmaları ile devam etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER