Çubuk'ta asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden stajyer son yolculuğuna uğurlandı

Ankara Çubuk'ta asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitiren 15 yaşındaki stajyer öğrenci, son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Çubuk'ta bir inşaatta stajyer olarak çalışan 15 yaşındaki E.A.K., asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. 15 yaşındaki öğrenci, Çubuk Merkez Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Çubuk Paşa Mezarlığı'na defnedildi.

Ankara'da asansör boşluğuna düşen 15 yaşındaki stajyer, son yolculuğuna uğurlandı. Başkentte stajyer olarak bulunduğu inşaatın 6. katından asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden 15 yaşındaki E.A.K., son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir inşaatta stajyer olarak çalışan E.A.K., dengesini kaybederek 6. kattan asansör boşluğundan düşerek ağır yaralandı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç öğrenci, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Liseli gencin cenazesi öğle namazını müteakip Çubuk Merkez Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından Çubuk Paşa Mezarlığı'na gözyaşları içinde defnedildi.

Çubuk'ta asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden stajyer son yolculuğuna uğurlandı

"İHMAL OLUP OLMADIĞI ORTAYA ÇIKACAKTIR"

Tehlikeli ve riskli işlerde stajyerlerin çalıştırılmaması gerektiğini belirten Staj Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Salman, konuyla ilgili açıklama yaptı. Salman, “Bugün bir kardeşimiz, bir canımız daha gitti. Bizler her zaman şunu söylüyoruz, 15-16 yaşında da olsa inşaatlarda ve böyle tehlikeli işlerde öğrenci olarak kardeşlerimizin çalıştırılmaması gerekir. Mutlaka araştırmalar sonucunda ihmal olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Hiçbir zaman devletin bakış açısında öğrenci gözü ile değil çalışan gözü ile bakmaları gerekiyor. Asansör boşluğunun kapatılmadığını söylüyorlar. Asansörün çalışma imkanı varsa bunun kapatılması gerekirken burada bir ihmalkarlık olduğu görülüyor” diye konuştu.

Ankara Çubuk'ta asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitiren gencin ailesinin ve sevenlerinin cenazede ayakta durmakta zorluk yaşadığı görüldü.

Kaynak: İHA