Çocuğu okula giden Ankaralı aileler dikkat! Hesaplara aylık 330 TL ödeniyor destekten hemen yararlanın

Türkiye'de pek çok yardım programı kapsamında hasta, yaşlı, öğrenci gibi bireylere nakdi destekler sağlanıyor. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere yönelik destekler devam ederken Ankara'da da çocuğu okula giden aileler için de destek geldi.

Çocuğu okula giden Ankaralı aileler dikkat! Hesaplara aylık 330 TL ödeniyor destekten hemen yararlanın

Çocuğu okula giden Ankaralı aileler dikkat! Hesaplara aylık 330 TL ödeniyor destekten hemen yararlanın - Ülkemizde hükümetin adlığı kararlar kapsamında destek programları bakanlıkların çeşitli programları ile devam ediyor. Belirli şartlara hak sahipleri belirlenirken bu destekler 2023 yılı ile birlikte hız kesmeden sürüyor. Hükümetin yanı sıra il ve ilçe belediyeleri de belirli şartlara bağlı olarak ailelere ekonomik destek sağlamaya devam ediyor.

Sosyal belediyecilik anlayışını sürdürerek birbirinden yeni projelere imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentteki okula giden çocuklara destek sağlamaya devam ediyor. Okula giden çocuğu bulunan dar gelirli hanelere kantin desteğinde bulunan ABB, sağlıklı nesiller yetiştirmek için başlattığı projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Ankaralılar burada!TIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM TAKİP ET

60 BİN İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE AYLIK KANTİN DESTEĞİ

ABB'nin sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocuklarına yönelik olarak başlattığı ‘kantin desteği’ uygulaması devam ediyor. İlk etapta pilot bölge olarak seçilen Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisinin ailelerinin Başkent Kartına 330 TL’lik destek tutarı yüklenirken ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara'da hiçbir çocuk karnı aç eğitim almayacak, biz varız” diyerek projeye devam edeceklerini açıkladı.

abb.png

ABB, sosyal yardımlardan faydalanan Ankaralı ailelerin ilkokula giden çocuklarının okullarında yeterli ve sağlıklı beslenebilmesi için ‘kantin desteği’nde bulunmaya devam ederken kişi başı 330 TL’lik destek tutarı yardımı almaya hak kazanan ilkokul öğrencisinin ailesinin Başkent Kartlarına yatırılıyor.

YALNIZCA OKUL KANTİNİ HARCAMALARINDA KULLANILABİLECEK

Ailelerin Başkent Kartlarına yatırılan destek tutarı çocuğun okuduğu ilkokulun kantininde kullanılabilirken, bakiye her ay kantinci tarafından tek seferde çekilerek çocuğa karşılığında 22 adet kantin fişi veriliyor.

abb.jpg

60 bin ilkokul öğrencisine ulaşması hedeflenen kantin desteği başarılı bir şekilde yürütülürken dar gelirli ailelerin çocuklarının da akranları gibi sağlıklı ve yeterli beslenmeleri sağlanıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER