CHP'den Ankara'da kız çocukları cinayetlerine tepki yürüyüşü

Son yılların en çok anlamından uzak Dünya Kız Çocukları gününün yaşandığı ülkemizde Ankara'da bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edildi.

CHP'den Ankara'da kız çocukları cinayetlerine tepki yürüyüşü

Özellikle Diyarbakır'da yaşanan Narin ve İstanbul Fatih'te bir şahsın gerçekleştirdiği iki kadın cinayetleri ülkeyi ayağa kaldırmıştı. Korunmaya muhtaç olan genç kızların böyle vahşice katledilmeleri 81 ilde büyük tepkilere neden olmuştu.

BİR ÇOK PARTİDEN İSİMLER VE SİVİL İNSANLAR YÜRÜYÜŞE KATILDI

Günlerdir gündemden düşmeyen kız çocuğu cinayetleri ile ilgili Ankara'da bir yürüyüş gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından organize edilen yürüyüşte çok sayıda partili ve vatandaş yer aldı.

Kalabalık Ankara'nın sembol noktalarından olan Kuğulupark'ta toplandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde başlatılan yürüyüşe katılanlar "sen, ben, biz birbirimizin çaresiziyiz", "çocuk bedenine dokunma" yazılı pankartlarla sloganlar attı.

CHP'den Ankara'da kız çocukları cinayetlerine tepki yürüyüşü

"ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Kalabalık grup Kuğulupark'tan hedef olarak belirledikleri TBMM'ye doğru yola çıktılar. Yolda oturma eylemi gibi anlarda yaşanmasının ardından toplanan ekip Türkiye Belediyeler Birliği önünde bir konuşma gerçekleştirdi.

Yürüyüşe katılanlar adına bir konuşma gerçekleştiren CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya "Çocuklarımızın hayatlarının son dakika haberlerine, gazete manşetlerine düşmesine artık tahammülümüz yok" kız çocuklarının korunmasını istediklerini işaret etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER