CHP Lideri Özel: "Ankara'da 113 Zabıta alımına 4 bin üniversite mezunu başvurdu"

Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi, kurum bünyesine 133 zabıt alımı yapılacağını açıklamış ve başvurular başlamıştı. Bugün itibariyle tamamlanan başvurulara binlerce kişinin ilgi gösterdiği öğrenildi.

CHP Lideri Özel: "Ankara'da 113 Zabıta alımına 4 bin üniversite mezunu başvurdu"

Son dönemde ekonomik şartlar insanların meslek hayatlarında farklı yönlerde tercihlerde bulunmasının beraberinde getirdi. İşsiz olanlar ve iş değiştirmek isteyenler devlet kurumlarının iş ilanlarına sağladığı şartlar ve ücreti gibi nedenlerden dolayı daha fazla ilgi gösterir oldu.

Bu duruma bir örnekte Ankara'da yaşandı. ABB'nin yakın zamanda başvurularını almaya başladığı zabıta alımı ile ilgili acı bir tablo ortaya çıktı. Sadece 133 kişilik yapılacak alıma tam 4 bin üniversite mezununun başvurduğu öğrenildi.

İKİ GÜNDE 4 BİN BAŞVURU

Çanakkale'de partisinin İl Belediye Başkanları toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasında bu konuya değindi. İşsizlik ve eğitimli olduğu halde istediği işte çalışamayanlardan bahseden Özel söz konusu ilan ile ilgili "İki günde 4 bin başvuru yapıldı" dedi.

Başvuranların eğitimli birey olduklarını belirten CHP Genel Başkanı Özel gerçek işine ulaşamamış tam 11 milyon insan olduğunu ifade ederek insanların mecburen başka işlerde çalıştığını belirtti.

Ankara'da yaşanan bu durum üniversite mezununu kişilerin karşılaştığı işsizlik problemini bir kez daha gözler önüne serdi. Binlerce kişinin başvurduğu alım ile ilgili süreç devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER