Çevrefest ile iklim duyarlılığı Ankara'dan ülke geneline yayılacak!

Türk halkının çevre konusundaki hassasiyetini artırmak ve dünyada bir örnek olması için hayata geçirilen Çevrefest bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek. Ülkenin tamamında yapılacak etkinliklerin başlama noktası Ankara olacak.

Çevrefest ile iklim duyarlılığı Ankara'dan ülke geneline yayılacak!

Ankara'da bulunan Başkent Millet Bahçesi önemli bi festivale daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Özellikle son yıllarda Teknofest ile ülke ve dünyada geniş bir yankı bulan Türkiye bu sefer çevre konulu bir festival yapacak.

BU SENE İLK KEZ DÜZENLENECEK

Çevrefest adı verilen festival 6-9 Haziran tarihlerinde Ankara Millet Bahçesinde start verecek. Çevrefest; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan bir etkinlik olarak biliniyor. Festivalin ilk teması ise "Hepimizin bir dünyası var" şeklinde belirlendi.

Çevrefest ile iklim duyarlılığı Ankara'dan ülke geneline yayılacak!

Çevre Haftası kapsamında hayata geçirilecek olan Çevrefest ile ülkenin tamamında atık toplama ve geri dönüşümün önemi konulu bilgilendirmeler yapılacak. Kıyı şeritlerindeki şehirlerde ise denizlerdeki kirleri toplama amaçlı dalış faaliyetlerinde bulunulacağı öğrenildi.

BİR ÇOK PROGRAM HAZIRLANDI

Çevrefest'in ana merkezi olan Ankara'da ise Başkent Millet Bahçesinde vatandaşlar için söyleşiler, atölye çalışması ve kitap fuarı gibi başlıklar yer alacak.

Dünyada çevre kirliliğinin artması ve insanlığı yaşam kaynağı olan kaynakların azalmasından dolayı bir festivale önem veriliyor. Çevrefest'in Teknofest'e benzer bi şekilde her sene düzenlenerek gelenekselleşmesi ön görülüyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER