Çevrefest Ankara Millet Bahçesinde kapılarını açıyor

Türkiye'de son dönemlerde çevre konusunda yapılan etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. Çevre ve iklim konusunu geniş kapsamlı bir şekilde gündeme getirmek isteyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı festival için düğmeye basmıştı.

Çevrefest Ankara Millet Bahçesinde kapılarını açıyor

İnsanlığın günümüzdeki en büyük sıkıntıları arasında iklimsel bozukluklar ve çevre düzenini tehdit eden gelişmeler yer alıyor. Kaynakların bilinçsiz bir şekilde tüketilmesi ve iklimsel dengesizliklerden dolayı yenilenmesinde sıkıntılar oluşması toplumları kara kara düşündürüyor.

Bu probleme bir çözüm bulmak ve kitleler halinde daha yapıcı adımlar atılması adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir festival düzenleyeceklerini açıklamıştı.

Çevrefest Ankara Millet Bahçesinde kapılarını açıyor

İLK DEFA YAPILIYOR

Çevrefest adı verilen bu etkinliğin bu sene ilk kez düzenlenecek. Ankara'da bulunan millet bahçesinde bugün başlayacak ve 9 Haziran'a kadar sürecek festivalde önemli programlar gerçekleştirilecek.

Çok sayıda ünlü isim ve alanında uzman kişilerin gerçekleşecek panellere katılacağı Çevrefestt'e gençler ve küçük yaş grupları için eğlenceli etkinlikler ve atölyeler düzenlenecek.

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK YAPILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'da düzenlenen bu festivale herkesi davet etti. Stantların, panellerin, sergi ve söyleşilerin yer alacağı Çevrefest'in her sene yapılan kapsamlı bir festival olması bekleniyor.

İnsanların çevresel felaketlerin getirebileceği sonuçlar ile yüzleşmesi ve bu konuda daha duyarlı olması için yapılan Çevrefest'e katılımında yüksek düzeyde olacağı ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER