Cansuyu Derneği Arama ve Kurtarma Birimi Ankara Çamlıdere'de tatbikat yaptı

Ülkemizde dernekler tarafından düzenlenen yardım programları devam ederken Cansuyu Derneği'nin Arama ve Kurtarma Birimi de düzenlediği tatbikat programı ile adından söz ettirdi. Dernek, Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde düzenlenen tatbikat programına ilişkin de bilgiler verildi.

Cansuyu Derneği Arama ve Kurtarma Birimi Ankara Çamlıdere'de tatbikat yaptı

Başkent Ankara, birbirinden farklı pek çok programa ev sahipliği yapıyor. Ankara'da düzenlenen programlarla ilgili bilgiler verilmeye devam ederken dernekler tarafından yapılan çalışmaların bilgileri de paylaşılıyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Arama ve Kurtarma Birimi (CAK), aralarında Ankara'nın da olduğu pek çok ilde bir tatbikat programı düzenledi. Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde düzenlenen program, Çamlıdere Aluç Dağı Tabiat Parkı'nda yapıldı.

CANSUYU DERNEĞİ ARAMA VE KURTARMA BİRİMİ ÇAMLIDERE'DE TATBİKAT YAPTI

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Ankara, İstanbul, Adana, Konya, Sivas, Bursa, Afyonkarahisar ve Gaziantep'ten Cansuyu Arama Kurtarma ekiplerinin tatbikata katıldığı öğrenildi. Bahsi geçen illerdeki ekiplerin katıldığı tatbikat, CAK Genel Koordinatörü Zekeriya Erbeyi'nin koordinesinde gerçekleşti.

Cansuyu Derneği Arama ve Kurtarma Birimi Ankara Çamlıdere'de tatbikat yaptı

148 arama kurtarma personelinin katıldığı tatbikatta, Koordinatör Yardımcısı Ahmet Hilmi Çuhadar yönetimindeki 12 eğitmen 6 istasyonda eğitim verdi.

Cansuyu Derneği Arama ve Kurtarma Birimi Ankara Çamlıdere'de tatbikat yaptı - Resim : 2

Tatbikatı izleyen Çamlıdere Kaymakamı Mintaha Teymur, yaptığı konuşmada, afetlere karşı hızlı ve etkili bir şekilde hazır olmanın önemine vurgu yaparken tatbikata katılan arama kurtarma personeli, halatla kütle çekimi, hava yastığı ile tahkimat, kırma, delme ve kesme, düğüm ve ipli sedye, iple dik çıkış ve dik iniş ve kayıp arama çalışmaları yaptı.

SONRAKİ HABER