Çankaya’da önlem alınmadan başlanan site inşaatında göçük iddiası

Ankara’nın Çankaya ilçesinde çevre sakinlerinin iddiasına göre site inşaatında önlem alınmadığı için yan apartmanın bahçesinde ve yol çevresinde göçük oluştu.

Çankaya’da önlem alınmadan başlanan site inşaatında göçük iddiası

Yapılan tedbir çalışmalar sebebi ile bölgede göçükler olduğunu iddia eden çevre sakinleri hem belediyeyi hem de firma yetkililerini sorumlu tutuyor.

Yolda ve yan sitenin bahçesinde meydana gelen çökmelerden dolayı sürekli su aktığını ve toprağın sürüklendiğini ifade eden bölge sakinleri mağduriyetlerinin giderilmemesi üzerine soluğu mahkemede aldı.

APARTMAN BAHÇESİNDE ÇÖKME İDDİASI

İddialara göre, Çankaya ilçesi Yıldızevler Mahallesi Duyu Sokak’ta yer alan bir site inşaatının zeminindeki hatalı çalışmalar sebebiyle yan tarafında bulunan 12 katlı apartmanın bahçesinde çökmeler meydana geldi. Apartmanın ve içerisindeki bazı dairelerin duvarlarındaki çatlaklar üzerine endişelenen bina sakinleri, durumu başta Çankaya Belediyesi olmak üzere yapı denetim ve inşaat firmasına bildirdi. Kendilerinin sürekli çeşitli bahanelerle oyalandığını ileri süren vatandaşlar, mağduriyetlerine çözüm bulunamayınca mahkemeye başvurdu.

Çankaya’da önlem alınmadan başlanan site inşaatında göçük iddiası

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIDILAR

İnşaat zemininde açılan boşluklardan sürekli su aktığını ve toprak sürüklendiğini söyleyen apartman yöneticisi Esat Arıkan, son olarak söz konusu inşaattan sürüklenen devasa kaya parçasının su borusunu patlattığını, patlağın olduğu yerdeki toprağın yumuşaması sebebiyle de apartman önündeki yolun çöktüğünü belirtti. Apartmanda yaşayan kişilerin korktuğunu ve duydukları endişe sebebiyle evlerini terk etmek istediklerini ifade eden Arıkan, durumun bir an önce çözüme kavuşturulması için yetkilileri göreve davet etti.

Çevredeki vatandaşlar yan binanın inşaatında zeminde güçlendirilen ankraj bariyerlerinin konulmasından sonra bu tür sorunları yaşadıklarını ifade etti. Henüz sorun çözülmediği için vatandaşların bir kısmının dairelerini satılığa bir kısmı da kiralığa çıkardığı belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER