Çankaya'da okul bahçesi buz pistine döndü, veliler bahçeyi tuzladı

Ankara'da dün gece etkili olan aşırı soğuk ve dondurucu hava günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sabah yollara çıkan Ankaralılar buz pistine dönen kaldırımlar ve yollarla karşılaşırken okul bahçeleri de benzer görüntülere sahne oldu.

Çankaya'da okul bahçesi buz pistine döndü, veliler bahçeyi tuzladı

Dün akşam saatlerinde kısa süreli etkili olan kar yağışı sonrasında yerini dondurucu soğuklara bırakmıştı. Aşırı soğuk hava nedeniyle Ankara adeta buz keserken pek çok yerde buzlanma etkili oldu. Özellikle de sabah erken saatlerde yollara çıkan Ankaralı vatandaşlar ve araç sahipleri yollarda buzlanma nedeniyle zorluk yaşadı.

ÇANKAYA'DA İLKOKUL BAHÇESİ BUZ KAPLANDI!

Haber Ankrara instgram sayfamız üzerinden bizlere ulaşan veliler Çankaya'da yer alan Kurtuluş İlkokulu'nun bahçesinin buzla kaplı olduğunu belirterek okulları tatil etmeyen Ankara Valiliğinin kararını eleştirdiler.

Çankaya'da okul bahçesi buz pistine döndü, veliler bahçeyi tuzladı

Kurtuluş İlkokulu'nun buz pistini aratmayan görüntülerini paylaşan veliler çocukların düşe kalka okula gitmeye çalıştıklarını belirterek Valilik tarafından kar tatili verilmemesi kararını eleştirdiler. Bazı veliler ise okul bahçesine kendi imkanları ile tuz dökerek buzları temizlemeye çalıştılar.

Ankara Valisi Vasip Şahin hatırlanacağı üzere dün akşam saatlerinde yapmış olduğu açıklaması ile kar yağışının gece yarısından itibaren etkisini yitireceğini belirterek bu nedenle Ankara il genelinde kar tatili kararı alınmayacağını duyurmuştu. 35 ilde kar tatili olması nedeniyle Ankara'da kar tatili beklenmiş, Vali Vasip Şahin'in açıklaması özellikle de öğrencileri üzmüştü. Veliler sadece kara göre değerlendirme yapmanın hatalı olduğunu belirterek buzlu yolların da hem öğrenciler hem de onları okula getirmeye çalışan veliler için riskli olduğunu ifade ettiler.

Kaynak: Rümeysa Atlas
SONRAKİ HABER