Çankaya'da geri dönüşüm sayesinde site giderleri karşılanıyor

Ankara Çankaya'da 215 daireli bir sitenin sakinleri, geri dönüşüm yaparak sitenin giderlerine katkı sağlıyor. Atıklardan elde edilen gelir sayesinde sitenin peyzaj giderinin yarısı karşılanıyor.

Çankaya'da geri dönüşüm sayesinde site giderleri karşılanıyor

Çankaya'da bulunan Büyükesat Mahallesi'ndeki bir site sakinlerinin aldığı karar doğrultusunda, bitkisel yağlar ve katı atıklar ayrıştırılarak geri dönüşüm depolarına bırakılıyor. Atıklardan elde edilen gelirle sitenin giderleri karşılanıyor.

Çankaya'da bulunan 215 daireli bir sitenin sakinleri, katı atıkları ve bitkisel yağları ayrıştırarak geri dönüşüme ve site bütçesine katkı sağlıyor. Site sakinleri, aldıkları ortak kararla evlerindeki çöpü kağıt, cam, plastik ve bitkisel yağ olarak ayrıştırarak binalardaki geri dönüşüm depolarına bırakıyor. Biriken atıklar, daha sonra belediyelere ve geri dönüşüm firmalarına gönderiliyor. Atıklardan elde edilen gelir, sitenin peyzaj giderinin yarısını karşılıyor.

Çankaya'da geri dönüşüm sayesinde site giderleri karşılanıyor

"AYLIK 1 LİTREYE YAKIN BİTKİSEL YAĞ BİRİKTİRİYORUM"

Site sakini ve Dönüştüren Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nagihan Yılmaz, çevresindekileri, çöplerden geri kazanımlarının sağlanması konusunda bilinçlendirmeye çalıştığını söyledi. Yılmaz, "Evdeki yağın üçüncü kullanımdan sonra mutlaka atık olarak ayrıştırılması lazım. Ben de evimde kullandığım bitkisel yağları pet şişeye koyup atık noktasına bırakıyorum ve bunların geri dönüşüme kazandırılmasını sağlıyorum. Aylık 1 litreye yakın bitkisel yağ biriktiriyorum" dedi. Yılmaz, binalarında her katta atıkları cinsine göre depolama kutuları olduğunu ve evsel çöpleri ayrıştırarak bu noktalara bıraktığını belirtti.

Site görevlisi Serap Selek de aldıkları kararla daire sakinlerinden evlerindeki çöplerini kağıt, cam, plastik ve bitkisel yağ olarak ayrıştırmasını ve bunları katlarda bulunan atık deposuna atmasını istediklerini ifade etti.

Çankaya'da geri dönüşüm sayesinde site giderleri karşılanıyor - Resim : 2

Yaptıkları çalışmayla geri dönüşüme katkı sağladıklarını söyleyen Serap Selek, bu çalışmayla diğer sitelere örnek olmayı umduğunu ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER