Çanakkale Şehitleri Ankara'da düzenlenen tören ile anıldı

Çanakkale Savaşı'nın 109. yıl dönümü dolayısıyla yurt genelinde anma etkinlikleri düzenlendi. Ankara'da da Cebeci Askeri Şehitliği tören düzenlenen yerlerden birisi oldu.

Çanakkale Şehitleri Ankara'da düzenlenen tören ile anıldı

Yakın dönemde insanlık tarihinin gördüğü en büyük savaşlardan biri olan Çanakkale Savaşı, aradan geçen 109 yıla rağmen adından söz ettirmeye devam ediyor.

Çanakkale Şehitleri Ankara'da düzenlenen tören ile anıldı

CEBECİ'DE ŞEHİTLERİ İÇİN TÖREN

Türk milletinin her yaştan insanının fedakarlığı ile kazanılan on binlerce şehit verdiği Çanakkale Savaşı'nda kazanılan zaferi kutlamak ve şehitleri anmak için Ankara'da bulunan Cebeci Askeri Mezarlığı'nda bir tören düzenlendi. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Valisi Vasip Şahin'in de yer aldığı törende çok sayıda vatandaş yer aldı. 18 Mart dolayısıyla başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşu ve Kuran'ı-Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Çanakkale Şehitleri Ankara'da düzenlenen tören ile anıldı - Resim : 2

VALİ VASİP ŞAHİN ŞEHİTLER İÇİN NOT YAZDI

Saygı duruşu ile beraber saygı atışının da yapıldığı törende anı defterine not düşen Vali Şahin şehitlerin canlarını hiçe sayarak ülkenin bağımsızlığı için şehit düşmelerine vurgu yaptı. Vali Vasip Şahin duygularını “Vatanın ve milletin bekası için gözlerini kırpmadan en değerli varlıkları olan canlarını feda etmiş şehitlerimizin her birinin mücadelesi kahramanlık destanıdır. Her zaman gönlümüzde yaşadınız ve ilelebet de yaşamaya devam edeceksiniz. Bu bilinçle, bizler de emanetinize kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Şehitleri Ankara'da düzenlenen tören ile anıldı - Resim : 3

Şehitlikte bulunan şehit yakınları da mezarların başında dualar okudular. Aileler kaybettikleri evlatlarının mezarlarının başında uzun süre vakit geçirdiler.

SONRAKİ HABER