Çağırdıkları 'Martı Tag' sürücüsünü darp eden taksiciler hakkında 22'şer yıla kadar hapis cezası istendi

Ankara'da 'Martı Tag' uygulaması üzerinden bir sürücü çağırıp darp eden taksiciler tutuklanmıştı. Taksiciler hakkında 22'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

'Martı Tag' sürücüsünü darp eden taksiciler için 22'şer yıla kadar hapis cezası istemi

Ankara'da geçtiğimiz günlerde 'Martı Tag' uygulaması üzerinden araç çağıran taksiciler, sürücüyü darp etmişti. Taksiciler hakkında ‘gece vakti yağmaya teşebbüs', ‘birden fazla kişiyle birlikte tehdit', ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve ‘kasten yaralama' suçlarından 22'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan İddianame kapsamında, şüpheliler A.A., M.A.., U.C.K. ve Ö.B.A..'nın müşteki sürücü A.Ö.A'ya "Sen neden Martı Tag yapıyorsun, taksicilerin hakkına giriyorsun, bu işi yapmayacaksın, ölürsün burada" ifadelerinde bulundukları, müştekinin aracının anahtarını almaya çalıştıkları ve hep birlikte müştekiyi darp ettikleri aktarıldı. Şüpheliler üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmezken iddianamede şunlar kaydedildi:

"Şüphelilerin hayatın olağan akışına uygun olmayan ve birbirleriyle çelişen beyanlarına itibar edilmediği, şüpheliler tarafından paylaşıldığı değerlendirilen araç içerisinde meydana gelen olayların kamera görüntüleri, müştekiye ait adli tıp raporu ve tüm dosya kapsamı göz önüne alındığı şüphelilerin suç işleme kararının icrası kapsamında fikir ve eylem birliği içinde oldukları anlaşılmıştır."

İddianame, şüphelilerin müşteki A.Ö.'yı planlı şekilde olay yerine çağırdıkları anlatıldı. Haklarında ‘birden fazla kişiyle birlikte tehdit', ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve ‘kasten yaralama' suçlarından 22'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER