Büro MemurSen Bolu'dan Ankara'ya yürümeye devam ediyor

Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen, Bolu'dan Ankara'ya başlattıkları yürüyüşe devam ediyorlar. Ankara'da sona erecek yürüyüş için adım atılmaya devam ederken açıklama da geldi.

Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen'in Bolu'dan Ankara'ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor.

Yüksek sıcaklığın altında devam eden yürüyüşle ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Ankara'da basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.

BÜRO MEMUR-SEN, ENERJİ BİR-SEN VE ULAŞTIRMA MEMUR-SEN'İN BOLU'DAN ANKARA'YA BAŞLATTIKLARI YÜRÜYÜŞ DEVAM EDİYOR

“3600 ek göstergenin bir an önce yasalaşmasını istiyoruz” diyen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, başlattıkları eylem sürecinin beşinci aşamasında olduklarını hatırlatarak, yürüyüşlerini Ankara'da büyük bir kalabalık eşliğinde basın açıklaması ile bitireceklerini söyledi.

3600 ek gösterge sorunun eskiden beri devam eden bir süreç olduğunu dile getiren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, bugünkü yürüyüşü kamu görevlilerine yönelik uygulanan şiddete ayırdıklarını ve bu konunu topyekun ele alınması gerektiğini belirtti. “Toplu sözleşme kazanımları bir genelge ile elimizden alınıyor” diyen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Bunlardan bir tanesi ‘Toplu Sözleşme İkramiye' meselesiydi. Dün mecliste yasalaştı ama kısmen çözüldü. Yetkili sendikaya yine bir avantaj yok ama sendikalı memurlara bir kazanım anlamında çözüldü” dedi. Ayrıca tasarruf tedbirleri kapsamında sonlandırılması beklenen servis hakkının da bir toplu sözleşme kazanımı olduğunu söyleyen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, tasarrufun israftan yapılacağını ve kamu çalışanın alın terinden yapılamayacağını ifade etti.

Kaynak: İHA