Bu kış Ankara’ya kar yağacak mı?

Meteoroloji’nin aktardığı hava durum raporuna göre önümüzdeki haftadan itibaren hava sıcaklıkları mevsim normallerine göre gerilemeye başlıyor. Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmesi sonrasında başkentliler kar yağışın merak etmeye başladı.

Bu kış Ankara’ya kar yağacak mı?

İlk karın ne zaman düşeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Konuya ilişkin meteoroloji uzmanlarından heyecanlandıran açıklama geldi.

Yapılan açıklamada özellikle İstanbul’da yılbaşından önce ciddi bir kar yağışının görülmediğini ifade eden uzmanlar, sıcaklıkların ekim ayında da yüksek geçeceğini belirtti.

BU SENE LA NİNA SENESİ

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu sene La Nina’lı bir kış olacağını ifade eden uzman isim, İstanbul ve İç Anadolu bölgesinde kar yağışı olup olmayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İÇ ANADOLU’DA BEKLENİYOR

Şen, yaptığı açıklamasında tarımsal açıdan yağışların geçtiğimiz seneye göre biraz daha fazla olmasının beklendiğini ifade etti. Anadolu’da kar yağacağını ifade eden Şen, bu yıl biraz daha İç Anadolu’da kar görüleceğini şu şekilde ifade etti:

“Kar yağacak mı? Evet, yani Anadolu'ya kar yağacak, geçen sene de kar yağmıştı Anadolu'ya. Ama bu sene biraz daha iç Anadolu ve batıya doğru kar yağışını göreceğiz. İstanbul'da kar yağacak mı? Tabi en önemli soru bu. Neden önemli? Çünkü İstanbul'da 20 milyona yakın insan yaşıyor. O yüzden İstanbul'a baktığımız zaman yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmüyor"

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI OLACAK MI?

İstanbul’da kar yağışı olup olmayacağı konusuna da değinen uzman isim, Ocak ayında 1-2 gün boyunca İstanbul’da kar yağışı olacağını ancak yağışların yerleri kaplamayacağını belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER