Bu hizmet yalnızca Ankara'da ücretsizdi! Binlerce vatandaş faydalandı artık yapılmıyor

Ülkemizde vatandaşlar için pek çok ücretsiz hizmet veriliyor. Bu hizmetler vatandaşlarla buluşturulmaya devam ederken Ankara halkına belediye tarafından sunuluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz verdiği sağlık hizmetini başarıyla devam ettiriyor.

Bu hizmet yalnızca Ankara'da ücretsizdi! Binlerce vatandaş faydalandı artık yapılmıyor

Bu hizmet yalnızca Ankara'da ücretsizdi! Binlerce vatandaş faydalandı artık yapılmıyor - Ülkemizde toplum sağlığına hizmet eden pek çok uygulama bulunuyor. Vatandaşların bazı sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaları sağlanırken Ankara Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda çalışma ve projelerine devam ediyor.

Toplum sağlığını önceleyen çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentte evlenecek çiftlere sunduğu ücretsiz sağlık hizmeti ile öncü olmaya devam ediyor.

Ankaralılar burada buluşuyor!TIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM SAYFASINI TAKİP ET

ABB'DEN ÜCRETSİZ SMA TESTİ

ABB'nin başlattığı ücretsiz Spinal Musküler Atrofi (SMA) testi uygulaması Ankara'daki evlenecek çiftlerden rağbet görmeye devam ediyor. Günümüzün en büyük sağlık sorunları arasında yer alan tedavisi için yurt dışına gidilmesi gereken, pahalı ve sabır isteyen bu sağlık probleminin önüne geçmek için bazı testler yapılabiliyor. SMA, kas kaybı ve zayıflığa neden olan bir hastalıktır. Bebeklerde en sık rastlanan ölüm nedeni olarak kabul edilen SMA, genetik geçişli bir hastalık olarak bilinmektedir. SMA hastalığının dört farklı tipi vardır ve bu hastalık genetik geçişli olduğu için hamilelik öncesi yapılacak olan SMA testi ile rahatsızlığı taşıyan bir bebek dünyaya getirmenin önüne geçilebiliyor. Bu kapsamda Ankara'da da genetik rahatsızlığı taşıyan bebek doğumunun önüne geçmek için yeni bir projeye imza atan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Hiçbir çocuk SMA ile tanışmasın diye çiftlerimizi alternatif çözümlere yönlendirdik” diyerek başlattığı projesine devam ederken bir son açıklaması geldi.

ekran-goruntusu-2023-07-27-134123.png

Başkent Ankara'da yürütülen projenin sonlandırılmasına karar verilirken ABB'den yapılan açıklamada ''Bu süreçte vatandaşlarımızın süreç yönetimi, randevuları ve test ücretleri Belediyemiz tarafından karşılanmıştır ve evet, Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni evlenecek vatandaşlarına, isteğe bağlı ücretsiz SMA testi yapan ilk devlet kurumu olmuştur. Sizlerin bu uygulamayı örnek almanız ve 2021 yılı aralık ayında ülke genelindeki SMA testlerini ücretsiz yapacağınızı açıklamanız üzerine Belediyemizin bu uygulaması sonlandırılmıştır.'' denildi.

ekran-goruntusu-2023-07-27-134147.png

AİLE HEKİMLİKLERİNE BAŞVURU YAPILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu testleri ücretsiz olarak yapacaklarını ve 81 il geneline taşıyacaklarını açıklamasının ardından uygulamaya son veren ABB'nin ardından vatandaşlar ücretsiz SMA testi için artık ABB'ye başvuru yapamayacak.

ekran-goruntusu-2023-07-27-134139.png

Sağlık Bakanı Koca, "SMA hastalığının önlenmesine yönelik, evlilik öncesinde çiftlerin taşıyıcılık testinden geçmesini amaçlayan tarama programı Aile Hekimliklerimizde bugün itibariyle uygulamaya konuyor. 27 Aralık tarihinde laboratuvarda kan örneği kabulüne başlanacak. Milletimize hayırlı olsun." dedi. Bundan böyle SMS testi içi Aile Hekimliklerine başvuru yapılması yeterli olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER