Binlerce Ankaralı bu yardımdan faydalanabilir! 18 yaş üzeri bireylerin kimlik kartı başvuru için yeterli

Yardım programları kapsamında binlerce ihtiyaç sahibine gıda, kırtasiyeye, giyim gibi desteklerin yanı sıra nakdi yardım da sağlanıyor. Bu kapsamda Çankaya Belediyesi de gıda yardımı yaptığını açıklayarak detayları ve başvuru formunu paylaştı.

Binlerce Ankaralı bu yardımdan faydalanabilir! 18 yaş üzeri bireylerin kimlik kartı başvuru için yeterli

Binlerce Ankaralı bu yardımdan faydalanabilir! 18 yaş üzeri bireylerin kimlik kartı başvuru için yeterli - Ülkemizde geliştirilen pek çok yardım programı bulunuyor. Yardım programları kapsamında hükümet ve belediyeler tarafından öğrenci, hasta, yaşlı, maddi durumu yetersiz ailelere nakdi destekler sağlanıyor. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen kişilere yönelik destekler belirli şartlara bağlı olarak veriliyor. İl ve ilçe belediyeleri belirli şartlara bağlı olarak ailelere ekonomik destek sağlamaya devam ederken Ankara Çankaya Belediyesi, gıda yardımında bulunduğunu bildirdi.

Çankaya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi ailelerin pek çok alanda yardım başvurularının alındığını belirtilirken gıda yardımı hakkında da başvuru detayları paylaşıldı.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLAYIN

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEN GIDA DESTEĞİ

Çankaya Belediyesi'nin resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada, "Çankaya Belediyesi çocuk, kadın, erkek her yaştan her kesimden vatandaşlara hizmetleriyle dokunmaya devam ediyor.'' denildi. Halk Kart ve Gıda Karttan meyve sebze desteğine kadar birçok alanda ihtiyaç sahibi olanların yanında olan Çankaya Belediyesi, yoksul vatandaşlara gıda desteğinde bulunduğunu bildirdi. Söz konusu açıklama ile Çankayalılara sosyal yaşam şartlarını sağlamaları halinde gıda desteği verildiği bildirildi.

ekran-goruntusu-2023-08-11-115106.pngÇankaya Belediyesi Çankaya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın internet sitesi üzerinden ''https://www.cankayasydv.gov.tr/'' bağlantısına giderek sosyal yardım başvuru formunu dolduran bireyler gerekli şartları sağlamaları halinde Çankaya Belediyesi'nin desteklerinden yaralanabiliyor. Çankaya Sosayl Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri tarafından ihtiyaç sahibi olduğunu teyit edilen ailelere Kurban ve Ramazan Bayramı'nda olmak üzere yılda iki kere gıda yardımı yapılıyor.

YILDA İKİ KEZ GIDA DESTEĞİ VERİLİYOR

18 yaş üzeri aile bireyinin T.C. kimlik kartı ile başvurmasının yeterli olduğu gıda yardımlarından;

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2019 Yılı için 609,67 TL) az olan haneler faydalanabiliyor. Yardım tutarı da Mütevelli Heyeti tarafından belirleniyor.

Gıda yardım parası almaya hak kazanan ailelere yılda iki kez olmak üzere mütevelli heyeti tarafından belirlenen miktarda ödeme yapılıyor.

Çankaya Belediyesi sosyal yardım başvuru formu içinTIKLAYIN

ekran-goruntusu-2023-08-11-120703.png

Sizlerde Çankaya Belediyesi'nin sunduğu gıda yardımında faydalanmak için yukarıda belirtilen başvuru adresi üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER