Binlerce aileye bu yardım veriliyor! Başvurusu onaylananların kapısına kadar geliyor kış boyu rahat edeceksiniz

Ülkemizde pek çok sosyal yardım programı bulunuyor. Belirli şartlarla vatandaşlara ekonomik destek sağlanırken bu destekler yakacak ürünleri üzerinden de yapılıyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kış boyu rahat ettirecek bir destek geldi.

Binlerce aileye bu yardım veriliyor! Başvurusu onaylananların kapısına kadar geliyor kış boyu rahat edeceksiniz

Binlerce aileye bu yardım veriliyor! Başvurusu onaylananların kapısına kadar geliyor kış boyu rahat edeceksiniz - Türkiye'de geliştirilen yardım programı kapsamında binlerce vatandaşa sosyo - ekonomik destek veriliyor. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen hak sahibi kişilere yönelik destekler bakanlıklar ve belediyeler tarafından sürüyor. İl ve ilçe belediyeleri belirli şartlara bağlı olarak kent halkına ekonomik destekler sağlarken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından destekler de hız kesmeden devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ekmek, kırtasiye, kömür, süt yardımı gibi pek çok alanda yardım başvuruları alınıyor. Başvurusu onaylanan kişilere de destekler düzenli olarak sağlanıyor.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLAYIN

ABB'DEN ANKARALILARA KÖMÜR DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Ankara il sınırları içinde yaşayan ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşların temel ihtiyaçlarından olan ekmek ihtiyaçlarını belirli bir süre karşılamak, zor şartlarda yaşam desteği vermek amacıyla destek programlarının devam edeceği bildirildi. Bu yardımları alabilmek için de belirli şartları taşıyor olmak gerekiyor. İhtiyaç sahibi, yakacak yardımı alma şartlarına uyan 60 bin aileye, eve teslim şeklinde yılda 1 ton olmak üzere yapılıyor.

binlerce-aileye-bu-yardim-veriliyor-basvurusu-onaylananlarin-kapisina-kadar-geliyor-kis-boyu-rahat-edeceksiniz.jpg

ABB YAKACAK YARDIMI NASIL ALINIR?

Ankara il sınırları içinde yaşayan, ABB'ye yoksulluk belgesi ile adrese dayalı aile beyanı ve nüfus cüzdan fotokopileri ile doldurulan başvuru formu beraberinde müracaat edenler SGK taramasından sonra; adresinde yapılan sosyal inceleme ile birlikte, aylık gelirleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen açlık ve yoksulluk sınırları altında kalan, ailelere yardımlar düzenli olarak verilmektedir. ABB'nin sunduğu yakacak yardımına başvuru yapmak için bu merkezlerine başvuru yapabilirsiniz;

ekran-goruntusu-2023-08-07-084449.png

Haberankara.com

SONRAKİ HABER