Beypazarı'nda ormanlık alanlar yangın gözetleme kulelerinden takip ediliyor

Başkent Ankara'da ormanlık alanları ile vatandaşların gözde ilçeleri arasında yer alan Beypazarı'nda orman yangınlarına müdahale edilmesi için yangın gözetleme kulelerinden anlık takip yapılıyor.

Beypazarı'nda ormanlık alanlar yangın gözetleme kulelerinden takip ediliyor

Başkent Ankara'da orman yangınları ile mücadele kapsamında önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Orman yangınları ile mücadele devam ederken Ankara'nın Beypazarı ilçesinde de yangın izleme kuleleri kullanılıyor. Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yangın kulelerinde görevli personeller orman yangınlarına karşı bölgeyi anbean izlerken konuyla ilgili bilgiler de verildi.

Beypazarı Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Müdürlükten yapılan açıklamaya göre ilçedeki ormanlık alanlar, 1780 rakımlı Karlık bölgesinde kurulu yangın gözetleme kulelerinden anbean takip ediliyor.

BEYPAZARI'NDA ORMANLIK ALANLAR YANGIN GÖZETLEME KULELERİNDEN İZLENİYOR

Yangın sezonu ve yaz ayları boyunca kulelerde görev yapan gözlemciler, dürbünlerle ormanlık alanları gözetlerken personeller yangın durumunda ilgili merkeze ve ekiplere anında ihbarda bulunuyor.

Beypazarı'nda ormanlık alanlar yangın gözetleme kulelerinden takip ediliyor

Beypazarı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre yangının boyutu ve etkili olduğu alan hakkında gözetleme kulelerinden bilgi alan ekipler, bu sayede kısa sürede havadan ve karadan etkili müdahalede bulunabiliyor.

Beypazarı'nda ormanlık alanlar yangın gözetleme kulelerinden takip ediliyor - Resim : 2

Herhangi bir bir yangın durumuna karşı yangın kontrol merkezinde hazır halde bekleyen ekipler, ihbar anında bölgeye de bu sayede anında hareket edebiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER