Beypazarı'nda çıkan yangında 5 tarihi ev yandı

Kısa sürede büyüyen yangın manevi olarak ilçede ağır yara açtı. Edinilen bilgiye göre yangından etkilenen 5 nizam konağı kullanılamaz hale geldi.

Beypazarı'nda çıkan yangında 5 tarihi ev yandı

Ankara'nın tarihi ve kültürel anlamda öne çıkan ilçelerinden olan Beypazarı'ndan üzücü bir haber geldi. Edinilen bilgiye göre ilçenin marka değerine büyük anlamda katkı yapan tarihi konaklardan bazıları çıkan yangında küle döndü.

TARİHİ KONAKLAR YANDI

Başkent Ankara güne Beypazarı'ndan gelen yangın haberi ile başladı. Söz konusu yangında tek teselli bir can kaybının yaşanmaması olurken ilçe yönetimi ve yapılarda yaşananların tek üzüldüğü nokta tarihi 5 konağın yangında ağır tahribat alması oldu. Çıkış nedeninin bilinmediği yangın ilk başta bir konakta meydana geldi ve daha sonrasında bitişiğindeki binaları da etkiledi.

Beypazarı'nda çıkan yangında 5 tarihi ev yandı

Yangının fark eder etmez vatandaşlar bölgeye ekipleri çağırdı. Olay yerine Nallıhan ve Beypazarı'ndan gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu yangın söndürüldü. Yangının söndürülmesi ile birlikte çıkan hasar net bir şekilde gözler önüne serildi.

YANGIN İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Beytepe Mahallesi Beştepe Sokağında çıkan yangında 5 nizam konağı yandı. Olay yerine gelen Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap ve ilgili yetkililer yangın hakkında detaylı bilgiler aldı.

Polis ekiplerinin yapacağı çalışma sonucu yangının neden çıktığının belirlenmesi bekleniyor. Söz konusu yangın ile ilgili yeni bilgilerin kısa sürede gelmesi ön görülüyor.

SONRAKİ HABER