Belediyeden emekliye can suyu! Maaşa ek 1000 TL ödeme yapıldı hemen başvurun

Ekonomik sıkıntılar zirve noktalara ulaştığı dönemde belediyelerin vatandaşa olan destekleri de hız kesmiyor. Özellikle Ankara'da vatandaşlara sosyo-ekonomik destek veren belediye bu kez emeklileri sevindirdi.

Belediyeden emekliye can suyu! Maaşa ek 1000 TL ödeme yapıldı hemen başvurun

Belediyeden emekliye can suyu! Maaşa ek 1000 TL ödeme yapıldı hemen başvurun - Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların sonu bir türlü gelmiyor. Hemen her gün gelen zamlar, hükümetin aldığı har ve vergi zamları derken market raflarından faturalara kadar maliyet artışı vatandaşın bütçesini zorluyor.

Ekonomik sıkıntılar vatandaşın da nakde olan ihtiyacını artırırken bütçe dengesini de bozuyor. Özellikle emeklilerin aldıkları maaşlar dönem şartları için yetersiz kalırken devreye sosyal yardımlar giriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) sosyal ve şeffaf belediyecilik anlayışının altını dolduran proje ve uygulamalara imza atarken geçtiğimiz günlerde ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın emekliye destek açıklaması gündem olmuştu.

ABB'DEN EMEKLİYE CAN SUYU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Ankara halkının yanında olmaya ve çeşitli destek projelerine imza atmaya devam ediyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Ankaralıların her anında yanında olan Ankara Büyükşehir Belediyesi bu kez emeklilerin yanında oldu. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla emeklilere çağrıda bulunan ABB Başkanı Yavaş, “İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler” ifadelerine yer vermişti.

ekran-goruntusu-2023-09-02-091137.png

ABB Başkanı Yavaş, ekonomik şartlarda zor zamanlar geçiren emekli vatandaşların sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyeye başvuruda bulunabileceğini duyurmuştu. Rekor başvuru alan ABB, ilk ödemelerini de gerçekleştirdi.

ABB EMEKLİYE BİN TL ÖDEME YAPTI

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla emeklilere seslenen ABB Başkanı Yavaş, insanı önceleyen projelerine devam ettiklerini belirterek alınan başvurular dahilinde emekliye bin TL değerinde destek ödemesi yapılacağını bildirmişti. Söz konusu destek ilk etapta ekonomik zorluklar yaşayan ve sosyal yardım alma şartlarını taşıyıp ABB'ye başvuran 6 bin 100 emekli için 1.000 TL olarak gerçekleştirildi.

ABB EMEKLİ YARDIMI NASIL ALINIR?

ABB'nin emekliye verdiği destekten yararlanmak isteyenler “https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr” adresi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

abb.jpg

“İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler” diyen ABB Başkanı Yavaş, kentteki desteklerini dürdürmeye devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER