Belediye o arsalarını imara açtı! İki ilçede yatırım fırsatı ayağınıza kadar geldi kaçıran pişman olacak

Ülkemizdeki taşınmaz fiyatlarının artması nedeniyle pek çok vatandaş imara açılan alanların takibini yapıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden Nazım İmar Alanı ile ilgili detayları duyurdu. İki ilçede yatırım fırsatı doğdu.

Belediye o arsalarını imara açtı! İki ilçede yatırım fırsatı ayağınıza kadar geldi kaçıran pişman olacak

Belediye o arsalarını imara açtı! İki ilçede yatırım fırsatı ayağınıza kadar geldi kaçıran pişman olacak - Ülkemizde konut, arsa, tarla ve arazi fiyatları hayli arttı. Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşların da alım gücü düşerken yatırım yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Vatandaşlar herhangi bir yatırım yapabilmek adına alternatif satışlara yönelirken belediyelerin ilanlarını da takip etmeye başladı. Türkiye'nin Başkenti Ankara'da yaşayan milyonlarca vatanda da imar çalışmalarını yakından takip ediyor.

Ankaralılar burada toplanıyorTIKLA TAKİP ET

Vatandaşlar imar planlarını araştırırken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) resmi internet sitesi üzerinden 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Alanı ile ilgili detayları duyurdu. ABB'nin Nazım İmar Planı'na dair detaylar resmi internet sitesi üzerinden açıklanırken özellikle 2 ilçe dikkati çekti.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NAZIM İMAR PLANINI DUYURDU

2023 Ankara Nazım İmar Alanı özellikle Ankaralıların merak konusu konusu oldu. Ankara'da imar müjdesi bekleyen birçok vatandaş Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açıkladığı 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Alanı ile ilgili detaylara gözünü dikti.

ekran-goruntusu-2023-08-09-173446.png

ABB'nin resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan detaylarda bilgiler sıralandı. Buna göre;

1/25.000 Ölçekli 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planı;

  • Ankara'nın küresel yapı, ülke ve bölgedeki yeri ve potansiyellerine dayalı ve sürdürülebilir gelişme politikalarına uyumlu olacak.
  • Doğal ve beşeri kaynak ve potansiyellerden varlıklarına ve devamlarına zarar vermeyecek ve optimum yararlanmaya imkan verecek şekilde, sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmeyi sağlayarak, koruma ve kullanma dengesini kurmayı amaçlarken yaşanabilir, sağlıklı, yaşam kalitesi artmış, kentsel, yarı kırsal ve kırsal yaşam çevreleri oluşturmayı hedefleyen bir projedir.

ekran-goruntusu-2023-08-09-173302.png

  • Yerleşilebilirlik ilkesi ve kentin ve doğal yapının taşıma kapasitesini göz önünde bulunduran, alt ölçekli imar planlarını ve uygulamaları yönlendirici biçimde, kullanımların yer seçimi, büyüklük ve dağılımı ile ilgili mekansal karar ve stratejiler ile makro ölçekte nüfus dağılımı ve yoğunluk kararlarını belirleyen,
  • Doğal, kültürel, çevresel değerlerin, tarihi varlıkların, su kaynaklarının, tarım ve orman alanlarının korunmasını, afet risklerinin giderilmesini/azaltılmasını, afete karşı önlem alınmasını amaçlayan bir projedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkentinin planlı kentleşmesini yönlendirmeyi hedefleyen üst ölçekli planı olan bu proje, Ankara'da yapılacak tüm araştırma, planlama, projelendirme ve uygulama çalışmaları için üst ölçekli referans çerçevesidir.

ÇANKAYA VE MAMAK'TA İMAR FIRSATI

ABB'nin resmi internet sitesinde paylaşılan bilgilere göre Çankaya ve Mamak ilçelerinde bulunan İmrahor Vadisi ile Karataş Mahallesi'nde de devreye girecek olan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı detayları şöyle paylaşıldı;

ekran-goruntusu-2023-08-09-173132.png

ekran-goruntusu-2023-08-09-172930.png

İmar detaylarına ulaşmak içinTIKLAYIN

Haberankara.com

SONRAKİ HABER