Beklenen yağmur geldi, Ankaralılar kaçacak delik aradı

Ankara için sabah saatlerinde ABB ve Valilik uyarı mesajları paylaşmış, şehirde şiddetli bir yağışın beklendiği ifade edilmişti. Uyarıların ardından başkentin bir çok yerinden yağış videoları gelmeye başladı.

Ankara'da bir dönem sıcak bir dönem aşırı yağmurlu geçmeye devam ediyor. Yaşanan yağmurların şiddeti vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı.

Meydana gelen sel nedeniyle kentteki bazı caddeler ve yollar sular altında kalırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise ıslanmamak için yoğun çaba verdi.

ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANDI

Yağmurdan kaçan vatandaşlar bulabildikleri bina ya da kapalı alanlara doğru yöneldi ve yağmurun bitmesini bekledi. Araçlar ise kayganlaşan yolda giderken zorluklar yaşadılar. Aniden bastıran yağmur bir çok yerde su birikintisi oluşturdu.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada bitiş saati olarak 19:00 gösterilmişti. Sabah saatlerinde gelen uyarının ardından başlayan yağmurlar bir kez daha resmi kurumlardan gelebilecek uyarılara karşı teyakkuzda olunması gerektiğini akıllara getirdi.

UYARILARI TAKİP ETMEK GEREKİYOR

Yaşanan yağmurun cadde ve sokaklarda meydana getirdiği su birikintilerine ek olarak bir can kaybı ya da yaralanma vakası bildirilmedi. Ankara Valiliği ve ABB yağmur beklentisi oluşunca paylaşım yapmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA