Bedava devrini kapatacak karar Ankara'da duyuruldu! Abonman kartlılara ve 65 yaş üzerine ücretsiz ulaşımda son dakika

Son dönemin en tartışmalı konuları arasında yer alan 65 yaş üzerine ücretsiz toplu taşıma hizmetiyle ilgili olarak yeni gelişme yaşandı. Abonman kart kullanan ve ücretsiz toplu taşıma hakkından yararlanan vatandaşlar için alınan kritik karar duyuruldu.

Bedava devrini kapatacak karar Ankara'da duyuruldu! Abonman kartlılara ve 65 yaş üzerine ücretsiz ulaşımda son dakika

Türkiye'de kalem kalem gelen zamlardan etkilenen toplu taşıma araçları da fiyat artışına gidiyor. Yapılan zamlar vatandaşı da etkilemeye devam ederken toplu taşıma ücretlerinin artması da vatandaşların bütçe dengesini zorluyor. Halk otobüsü esnafı adına bir açıklama yapan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, abonman kart kullanan ve ücretsiz taşıma hakkı olan vatandaşlara değindi.

TÖHOB ve Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, gelir desteği ödemelerinin yüzde 40’tan yüzde 70’e çıkarılması talebiyle Başkent İlçeler Terminali önünde basın açıklaması yaptı. Tartışmalı bir konu haline gelen ve 65 yaş üzeri için 15 Ekim itibariyle ücretsiz taşıma hizmetinin sonlanacağını açıklayan TÖHOB Başkanı Kara, alınan kritik kararı açıkladı.

62 VE 64 YAŞ ARASI İÇİN KARAR ÇIKTI

Halk otobüsü esnafının katıldığı basın açıklamasında konuşma yapan TÖHOB Genel Başkanı Kara, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi tarafından oy çokluğu ile alınan gelir desteği ödemesinin yüzde 70’e çıkarılması kararının ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilmesi durumunda perşembe gününden itibaren abonman kartlarını geçerli görmeyeceklerini ve 62 ila 64 yaş arasını ücretsiz taşımayacaklarını belirtti. Karar kapsamında Ankara halkından özür dilediğini söyleyen TÖHOB Başkanı Kara, “Bizi mazur görsünler. Ücretsiz taşımacılığın belirli bir kısmını yapamayacağız. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza, 4 grup başkanvekilimize sesleniyorum; bizim işimize acilen kalıcı bir çözüm bulun. Siyaset bizim üzerimizden yapılmasın. Biz sabah çöpçülerle kalkan, akşam bekçilerle yatan halk otobüsü esnafıyız” ifadelerini kullandı.

aw034303-01.jpg

“İptal olacaksa iptal olsun, ceza yenecekse ceza yensin.'' diyerek çıkış yapan TÖHOB Başkanı Kara, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin alınan kararla ilgili ''Biz taşımadığımız andan itibaren EGO araçlarını çoğaltacak ve ceza yazmaya başlayacak. Cezaları ödemekle bitiremiyoruz. Esnafımız ‘her gün ölmektense bir kere ölelim’ diyor. 15 Ekim’den itibaren Türkiye geneli halk otobüsü esnafı, ‘ücretsiz yolcu taşımacılığı yapmayacağız’ diyor” ifadelerine yer verdi.

''22 KALEM ÜCRETSİZLERİMİZDEN ABONMAN, 62-64 YAŞ VE BAZI ÜCRETSİZLERİ TAŞIMAYACAĞIZ''

22 kalem ücretsizlerimizden abonman, 62 - 64 yaş ve bazı ücretsizleri taşımayacaklarını açıklayan TÖHOB Başkanı Kara, gazi ve şehit aileleri, basın mensupları ve polis hariç ücretsiz taşıma yapmayacaklarının altını çizdi. 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma konusunda da 15 Ekim itibariyle Türkiye genelinde alınacak kararı uygulayacaklarını belirtti. Günlük 400 yolcuya kadar ücretsiz taşıma yaptıklarını belirten TÖHOB Başkanı Kara, “15 lira ile çarptığınız zaman ortalama günlük 5 bin lira değerinde taşımacılık yapıyoruz. 15 Ekim itibarıyla eğer hükumetimizden herhangi bir destek olmazsa taşımayacağız diye karar aldık” değerlendirmesinde bulundu.

ankara-da-ozel-halk-otobusleri-kontak-kapatti.jpg

TÖHOB Başkanı Kara, 62 - 64 yaş arası yolcuların ücretsiz taşınması kuralının kanunla olmadığını iddia ederek “22 kalem ücretsizlerimizden abonman, 62-64 yaş ve bazı ücretsizleri taşımayacağız. Mansur Yavaş, geçtiğimiz hafta Büyükşehir AK Parti Grubu'nun verdiği önergeyi veto ederse perşembe günü sabah vatandaşlarımızın EGO otobüslerini tercih etmelerini rica ediyoruz.Esnaf olarak karar aldık, taşımayacağız. Kamuoyuna bunu duyuruyorum. Ücretsizlerin belirli kalemleri veto edilirse taşınmayacak” şeklinde konuştu. Alınan kararla ilgili olarak ABB Başkanı Yavaş'tan gelecek açıklama beklenirken kararın 21 Eylül Perşembe günü itibariyle geçerli olacağı belirtildi. Gelişmelerin ise gün içerisinde belli olması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER