Başvuru yapan binlerce Ankaralı öğrenciye bedava veriliyor! Artık evimde yok demeyeceksiniz

Hak ve insan odaklı belediyecilik anlayışını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentteki öğrenciler için pek çok yardım programını hak sahibi kişilerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda öğrenciler için verilen ücretsiz internet hizmetini derledik

Başvuru yapan binlerce Ankaralı öğrenciye bedava veriliyor! Artık evimde yok demeyeceksiniz

Ülkemizde bakanlıkların yanı sıra çeşitli belediyeler de vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Ankara'da hak ve insan odaklı sosyal, şeffaf belediyecilik anlayışı ile hizmetlerine devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de birbirinden farklı yardımları ile dikkati çekiyor.

Öğrenciler için birbirinden farklı hizmetlerini kentte bir araya getirerek belirli şartlara bağlı olarak kişilere ulaştıran ABB, geçtiğimiz yıllarda başlattığı ücretsiz aylık mobil internet desteği ile öğrencilerin kesintisiz internet erişimine katlı sundu. Öğrenci dostu uygulamalarla öğrenim gören öğrencilere ulaşımdan su faturasına kadar birçok konuda kolaylık sağlayarak hayatlarını kolaylaştıran ABB Başkanı Mansur Yavaş, bir yandan da uzaktan eğitim gören öğrencilere ücretsiz internet desteği vererek alkış topladı. Haberankara.com okurları için merak edilen mobil internet desteği ile ilgili detayları derledik.

abb.jpg

ANKARALI ÖĞRENCİLERE 10 GB İNTERNET DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’te sosyal yardım alan öğrencilere pandemi sürecinde ücretsiz aylık mobil internet desteği sağlamıştı. Söz konusu destek hakkında detaylar merak konusu olurken özellikle 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılının başladığı bu dönemde ''Ankara'da ücretsiz internet desteği devam edecek mi, kimlere hangi şartlarda verilecek?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. ABB Başkanı Yavaş, kentte sosyal yardım alan öğrencilere pandemi sürecinde ücretsiz aylık mobil internet desteği sağlarken yaklaşık 30 bin öğrenciye bu yardımın ulaşmasını sağladı. Mahallelerinde internete erişimi olmayan öğrencilerin yararlanması amacıyla 918 mahalleye ücretsiz wi-fi hizmeti sunan ABB Başkanı Yavaş, 2020 yılının sonlarında sosyal yardım alan ailelerin çocukları için başlattığı 3 aylık 10 GB mobil internet desteğini 3 ay daha uzattıklarını açıklamıştı.

abb-001.jpg

Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ailesi sosyal yardımlardan yararlanan yaklaşık 30 bin öğrenciye 3 ay boyunca ücretsiz mobil internet paketi desteği sağlayan ABB Başkanı Yavaş, “Ailesi sosyal yardımlardan faydalanan yaklaşık 30 bin öğrencimize sağladığımız 3 ay boyunca aylık 10 GB internet desteğimizi, uzaktan eğitimin devam etmesi nedeniyle 3 ay daha uzatma kararı aldık. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına her zaman yanınızda olacağız” dedi. ABB Başkanı Yavaş sürenin 3 ay daha uzatıldığı müjdesini verirken okulların açılması ile birlikte yeni bir açıklama yapması beklenmeye başladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER