Başsavcılık Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına soruşturma başlattı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaparak TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından sosyal medya platformlarında yapılan bazı paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Başsavcılık Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına soruşturma başlattı!

Türkiye’nin ana gündemi haline gelen TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının ardından konuyla ilişkili hukuki adımlar atılmaya devam ediliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir yazılı açıklama yaparak terör eylemine dair soruşturmanın devam ettiğini ama saldırı sonrasında yazılı ve görsel yayın organları ile sosyal medya platformlarında yapılan bazı yayınlar ve paylaşımlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada terör saldırısı sonrasında yapılan bazı yayınlar ve sosyal medya paylaşımları incelenmeye alındı. Bu paylaşımlarda soruşturmanın gizliliğini ihlal eden, kamuoyunu yanlış bilgilendiren, toplumu korku ve kaygıya sevk edebilecek yayınlar hakkında işlem yapılacak. Buna dair savcılık talimatı ile kolluk kuvvetleri gözaltı ve ifade alma yollarına başvurabilecekler.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “23 Ekim 2024 tarihinde saat 15.30 sıralarında Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinde meydana gelen terör olayı ile ilgili olarak; bazı yazılı ve görsel yayın organları ile sosyal medya platformlarında ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek, kamuoyunu yanlış bilgilendirecek veya toplumda korku ve kaygıya neden olabilecek’ paylaşım ve yayınlar yapıldığına dair bilgi ve tespitler üzerine, maddi gerçeğe ulaşmak ve faillerin tespit edilmesi amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör eylemine konu soruşturmadan ayrı olarak, Türk Ceza Kanunu’nun 213 ‘Halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit’, 217/A ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ ve 285 ‘Gizliliğin ihlali’ maddelerinde düzenlenen suçlar ve resen tespit edilecek başka suçlara ilişkin Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır” denildi.

TUSAŞ terör saldırısının hukuki boyutuna dair işlemler çok yönlü olarak devam ediyor. Saldırının bağlantıları, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle ilişkili olanlar, onlara saldırıda yardımcı olanlar en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor. Bunun yayında bu soruşturmayı riske atan paylaşım yapmış olan kişiler için ise adli işlemlerin ivedilikle yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER