Başkentte Şah Mah-100 Engelli Genç adlı satranç turnuvası yapıldı

Ankara'da 8 ila 15 yaş arası görme engelli gençler, satranç turnuvasında bir araya geldi.

Başkentte Şah Mah-100 Engelli Genç adlı satranç turnuvası yapıldı

Başkentte 8 ila 15 yaş arası Yarısı görme engellli 100 genç, satranç turnuvasında buluştu. Satranç turnuvasına katılan öğrencilere sertifika ve ödül verilecek.

Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Genel Merkezi'nde satranç turnuvası düzenlendi. Yarısı görme engellli 100 genç, Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Genel Merkezi'nde düzenlenen satranç turnuvasında yarıştı. AHİD Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen “Şah Mah-100 Engelli Genç” satranç turnuvasında kıyasıya bir mücadele oldu.

"ONLARIN MUTLU OLMASI BİZİ DE MUTLU EDİYOR”

AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman, “Ankaralılar Derneği olarak her daim engelli kardeşlerimizin yanındayız. Bu tarz projelerde de paydaş olduk. Her yaşayan bireyin engelli olabileceğini düşünerek engellilerimizin yanında olduk. Bir nebze de olsa dışarı çıkması, etkinlik yapması ve bir organizasyon içerisinde olması engellileri mutlu ediyor. Onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Başkentte Şah Mah-100 Engelli Genç adlı satranç turnuvası yapıldı

Projeye sahip çıkan herkese teşekkür ettiğini söyleyen görme engelli öğrencilerden Abdurrahman Durdu ise, “Satranç çok güzel bir oyun. Böylesi bir etkinlikte yeni insanlarla tanışma şansı bulacağız. Sadece görme engelliler kendi arasında değil, gören bireylerle de satranç oynayacak. Bu konuda olumlu ve kendimi iyi hissediyorum. Projeye sahip çıkan herkese teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen satranç turnuvasına katılan öğrencilere sertifika ve ödül verilecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER