Başkentte Ramazan denetimi! Alışveriş merkezlerindeki yöresel ürünler incelendi

Başkent Ankara'da, Ramazan ayına yönelik denetimler tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda alışveriş merkezlerinde yöresel ürün adı altında satılan ürünlere inceleme başlatıldı.

Başkentte Ramazan denetimi! Alışveriş merkezlerindeki yöresel ürünler incelendi

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüm Türkiye'de olduğu gibi başkent Ankara'da da Ramazan denetimlerine devam ediyor.

Bu kapsamda bakanlık tarafından kentte bulunan alışveriş merkezlerinde, yöresel ürünlere yönelik denetimler yapıldı.

ETİKETSİZ ÜRÜNLERE EL KONULDU

Başkentte ise Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kentteki alışveriş merkezlerinde ‘açık olarak’ satılan ürünlere yönelik çalışma başlattı. İzinsiz olarak gıda satışı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, etiketsiz satılan toplam 717 kilogram sucuk, 332 kilogram peynir ve 308 kilogram tereyağına el koydu.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Etiketli satışa sunulan zeytinyağı ve tereyağlarından ise numuneler alındı. Denetimler sonucu işletmelere idari para cezası uygulandı.

Ramazan ayı denetimleri kapsamında, vatandaşların hijyenik ve sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye'nin dört bir yanında denetimler yapılıyor.

Başkent Ankara'da da bakanlığın denetimleri kapsamında, Ankaralıların sağlığını tehlikeye atabilecek ‘açık olarak’ satılan ürünlere yönelik yapılan çalışmalar ile izinsiz olarak satışa sunulduğu tespit edilen sucuk, peynir ve tereyağları tespit edildi.

Tespit edilen ürünlere el konulurken, bu ürünleri satan işletmelere de ceza verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER