1 Mart 2025 günü tutulan ilk oruçla başlayan Ramazan ayı yine büyük bir hızla geçerken hasretle beklenen bayram bugün idrak ediliyor. Ramazan Bayramı 1. günü tüm yurt genelinde büyük bir coşku ile idrak edilirken Ankaralıların bayram namazındaki buluşma noktası her zaman olduğu gibi Kocatepe ve Hacı Bayram Veli Cami'si oldu.
ANKARA'DA BAYRAM NAMAZI KILINDI!
Başkentte çok sayıda kişi, Ramazan Bayramı namazını Kocatepe ile Hacı Bayram Veli camilerinde kıldı. Sabahın erken saatlerinde sokaklarında bayram namazı hareketliliği yaşanan başkentte, vatandaşlar camileri doldurdu.
Bazı vatandaşlar ise cami avlusunda saf tuttu. Farklı ülkelerden Müslümanlar, camilere geleneksel kıyafetleriyle gelirken, bazı vatandaşlar da namaza çocuklarıyla katıldı. Namaz ve hutbeden sonra edilen duanın ardından vatandaşlar, bayram sevincini birbirleriyle sarılarak yaşadı.
Bayram geleneği olarak cami avlularında birbirleriyle bayramlaşan vatandaşlar lokum, kolanya, şeker ve çikolata ikramlarında bulundular. Başkent Ankara'da bugün kılınan namazla başlayan bayramlaşma gün boyunca devam edecek. Havanın güzel olması nedeniyle vatandaşların günü gezerek değerlendirmesi bekleniyor.